Pirelli P ZERO RACE TLR RS, najnaprednije Pirelli cestovne gume ugledale svjetlo dana

Tijekom ovogodišnjeg Giro d’Italia 2024. tim Lidl-Trek završio je fino podešavanje Pirelli P Zero Race TLR RS, nove verzije natjecateljskih guma talijanske tvrtke, koje koriste razvijenu smjesu koja rezultira smanjenjem težine i poboljšanom kvalitetom kotrljanja.

Zaokret za gume Pirelli P Zero Race, Pirellijeve natjecateljske gume koje dobivaju RS, oznaku Racing Speed, naziv koji marka koristi za označavanje guma dizajniranih da daju prednost performansama iznad svega.

Gume koje su od desete etape Giro d’Italia 2024. službeno počeli koristiti članovi Lidl-Treka iako ih u stvarnosti od početka sezone koriste pod oznakom #Prototype za fino podešavanje konačne verzije koja je sada dostupna u trgovinama koje prodaju proizvode talijanskog brenda.

Kao i kod najnovijih proizvoda koje je lansirao Pirelli, P Zero Race TLR RS se proizvode u tvornici marke u Bollateu, na periferiji Milana. Dio asortimana guma Hi-Performance, dizajnirane su imajući na umu natjecanje, tražeći maksimalne performanse u smislu prianjanja, upravljanja biciklom i minimalnog otpora kotrljanja.

Ove se karakteristike temelje na gumenoj smjesi SmartEVO2, koja sadrži mješavinu kemijski tretiranih polimera kako bi se maksimizirale njegove funkcije. Osim toga, dizajn trupa SpeedCore je revidiran, s rasporedom slojeva tkanine koji je pregledan kako bi se postiglo smanjenje težine od 8% u usporedbi s Pirelli P Zero Race TLR (290 g deklarirano u 700x28c). Kombinirani rad nove smjese postiže 16% smanjenje otpora kotrljanja, što vam u konačnici omogućuje vožnju istom brzinom s manjom izlaznom snagom.

Naravno, kao što ime sugerira i kao što je obavezno u svim modernim gumama, one imaju tehnologiju Tubeless Ready za upotrebu bez zračnica, aspekt u kojem je marka također revidirala svoj dizajn kako bi osigurala potpunu kompatibilnost s većinom naplataka na tržištu, bilo da su konvencionalni ili „hookless“ tip.

Uvođenjem ovih novih Pirelli P Zero Race TLR RS, dostupne opcije guma se povećavaju, zadržavajući postojeće P Zero Race, P Zero Race TLR, P Zero Race Sub SL, P Zero Race TT i P Zero Race 4S. Ove nove gume dostupne su u veličinama od 700x26c do 700x32c.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More