Specialized predstavio novi Roubaix SL8

Pioniri biciklizma za Granfondo događaje su prije 20 godina predstavili svoj prvi Roubaix bicikl, a danas ovaj ikonički bicikl sada je u svojoj osmoj generaciji s naglaskom na performansama kroz maksimalnu udobnost. Formula koja im je omogućila da osvoje ” Northern Hell” utrke 7 puta s različitim verzijama ovog Roubaixa.

Uživajte u smiraju vozeći novi Specialized Roubaix SL8

Čini se nevjerojatnim da je prošlo 20 godina otkako su se pojavili prvi bicikli Granfondo koncepta, kategorija u kojoj je Specialized Roubaix bio pionir i koja je predstavljala prekid s tradicionalnim mantrama cestovnih bicikala, svi oni sportski, izravno izvedeni, ako ne i isti, iz onih koje koriste profesionalni biciklisti u natjecanjima.

Međutim, većina biciklista nema tjelesnu konstituciju niti te preference u biciklizmu da bi vozili ove čistokrvne natjecateljske bicikle. Za njih su ovi novi Roubaix bicikli, koji su se rodili s izgovorom da profesionalcima pruže udobne strojeve prilagođene posebnostima Paris-Roubaix kaldrme, postali savršen izbor za svakog cikoturistu koji može postići pristupačniji položaj, veću udobnost i, u većini modela, zadržavajući veliku učinkovitost pedaliranja.

Specialized Roubaix SL8

Ovaj novi Specialized Roubaix SL8 dolazi s još većom željom za povećanje udobnosti. U tu svrhu, ne samo da predstavlja novu verziju svog sustava prednjeg prigušivanja Future Shock 3.0, već uključuje i sustav apsorpcije After Shock u svojoj sjedišnoj cijevi, novu opciju koju je Specialized koristio nakon brojnih dizajna koji su prolazili kroz različite verzije Roubaixa.

Future Shock 3.0 sada ima veću prilagodljivost, dolazi s 20m hoda nudeći bolju uglađenost, bez trenja i bolje apsorbiranje neravnina bez obzira na položaj bicikliste. After Shock je dizajn koji nastoji maksimizirati savijanje sjedala, koje se, zahvaljujući njegovom pričvršćivanju za okvir, nalazi na nižem položaju.

Specialized Roubaix SL8

U isto vrijeme, Specialized nastavlja usavršavati geometriju svojih bicikala, što uključuje i ovaj novi Roubaix SL8, koristeći ogromnu bazu podataka Retul biomehaničkog sustava. Sve to dolazi, bez odricanja od velike krutosti i učinkovitosti. Važno je napomenuti da biciklisti iz njihovih sponzoriranih timova i dalje koriste Roubaix u utrci istog imena, za razliku od većine koji preferiraju upotrebu svojih uobičajenih bicikala, zadržavajući pritom određene aerodinamičke kvalitete i vrlo nisku težinu. Također ne zaboravlja funkcionalnost koju zahtijeva sve veći broj cikloturista, s navojima za torbu na gornjoj cijevi, blatobranima ili trećim držačem boce, kao i prostorom koji omogućuje upotrebu guma do 700x40c.

Više informacija o dostupnim modelima potražite na www.specialized.com , a dostupnost i cijene novih Roubaix SL8 provjerite kod naših partnera M-Bike Shop i ExtremeShop Split.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More