Predstavljamo: GT Aggressor Sport 2020.

Osnovan od strane Gary Turnera 1979. godine, GT je bio – i još uvijek – jedan od glavnih igrača u biciklističkoj industriji. Tvrtka je oduvijek bila koncentrirana na BMX i brdski biciklizam i sadržavala asortiman nekih vrhunskih i izdržljivih bicikla, sa redovitim ažuriranjima koja odražavaju najnovije trendove u tehnologiji i sceni brdskog biciklizma.

GT se rodio s jednostavnom vizijom: pomoći vozačima da pomaknu granice onog što je moguće na dva kotača stvaranjem najpouzdanijih i najinovativnijih okvira, a najistaknutiji su bili po izradi BMX bicikli.
 


Tvrtka je veoma brzo postala poznata po izradi vrhunskih BMX strojeva koji su se konstantno dokazivali na natjecanjima. To im je otvorilo put da postanu lideri u industriji u godinama koje dolaze i dan danas ostanu tu gdje jesu.

Naravno, paleta njihovih proizvoda danas je jako široka i uključuje cestovna bicikla, brdska bicikla, BMX, fitness bicikla i još mnogo toga, a mi ćemo u sljedećim redovima predstaviti GT Aggressor Sport model za 2020 godinu.

GT Aggressor 2020 jedan je od najpouzadnijih, a možemo reći i najprodavanijih GT-ovih modela koji su izvrsno prilagođeni početnicima ili pak onim MTB vozačima koji već imaju određeni broj kilometara u nogama. S izvrsnim rasponom od četiri veličine, Aggressor odgovara gotovo svim veličinama vozača i smatra se sportskim alatom koji posjeduje veliku upravljivost, grubu svestranost i udobnost koja ulijeva povjerenje u performanse.

Nakon proučavanja svih specifikacija koje su ranije bile uključene u modelima za 2019 godinu, osim redizajna okvira, u 2020.vrlo malo se toga promijenilo.
 


GT Aggressor modeli

Na raspolaganju imamo tri modela u rasponu Aggressora:

 • Aggressor Sport – koji dolazi s Suntour M3030 vilicom i Shimano EZ v Fire šifterima
 • Aggressor Comp – osnovni model
 • Aggressor Expert – s disk kočnicama i hidrauličkim zaključavanjem na vilici

Svaki bicikl ima sve bolje specifikacije, a samim time i sve veće cijene. No, po pitanju cijena svakog pojedinog modela najbolje je da posjetite stranice naših partnera: Extreme Shop Split (za Republiku Hrvatsku) ili Ciklo Centar (za Bosnu i Hercegovinu).

Ono što smo primjetili jeste da GT Aggressor Pro više ne postoji, a u 2018. je predstavljen modelom GT Aggressor Sport.

Značajke GT Aggressor Sport modela

GT Aggressor Sport je jednostavan i lagan bicikl za makadamske puteve, te ga nalazimo savršenim za svakodnevnu rekreativnu upotrebu. Novi Aggressor dolazi s "Triple Triangle" okvirom potpuno novog dizajna, izgrađen od 6061 aluminija s "plutajućom" cijevi sjedišta, poboljšanim unutarnjim vođenjem kabela, 135mm razmaka na stražnjem kotaču i još mnogo toga. Bicikl sada dolazi s kombiniranom veličinom kotača, zadovoljavajući širok raspon vozača, tako da veličine XS, S imaju 27.5" kotače, dok veličine M, L, XL dolaze pak na 29" kotačima. Plutajući dizajn cijevi sjedala pruža ugodniju i udobniju vožnju, dok je bicikl ujedno spreman za nadogranju blatobran i prtljažnika, pružajući maksimalnu svestranost.
 


Neke od najbitnijih značajki koje su uključene kod GT Aggressora su:

 • Lagani 6061-T6 aluminijski okvir s "Triple Triangle" dizajnom
 • SR Suntour vilica, s 75mm hoda
 • Shimano EZ Fire EF41, 3×7
 • Shimano Tourney mjenjači sa 3×7 rasponom brzina
 • Shimano mehaničke disk kočnice

Kočenje

GT Aggressor je bicikl za svaki teren i situaciju vožnje zahvaljujući njegovom pouzdanom kočionom sustavu. Ovo je bicikl izgrađen oko čvrstog, ali laganog aluminijskog okvira s njihovim poznatim "triple triangle" dizajnom i sa 3×7 Shimano grupom, te mehaničkim disk kočnicama. Mehaničke disk kočnice dizajnirane su naprednom tehnologijom i jednostavnije su za održavanje u usporedbi s hidrauličkim kočnicama. Zatezni čelični kabel aktivira klipove u kočionim čeljustima čineći tako da kočione pakne stisnu rotor što uzrokuje zaustavljanje bicikla. Dizajn kočnice i snaga nisu ograničeni veličinom guma i savršeni su za vlažne vremenske uvjete.
 


Ako želite uštedjeti nešto na težini ili pak poželite neku nadogradnju na ovaj bicikl, Aggressor MTB je lagana GT verzija s izvrsnim voznim osobinama za svakog rekreativca i nadogradnja na pristojne hidraulične disk kočnice koje vam omogućuju kočenje pomoću jednog prsta je razumljiva.

Raspon brzina

Kod Aggressora nalazimo Shimano prijenose i to 3× lančanik na prednjem kraju i 7-brzinski zupčanik na stražnjem kraju koji sadrži više stupnjeva prijenosa kako bi se olakšalo kretanje uzbrdo i postizanje veće brzine na ravnom terenu. Stručnjaci za bicikle prepoznaju i znaju što stvarno treba jednom rekreativnom biciklisti, a u ovom slučaju to je dobar raspon zupčanika. Shimano uključuje ravnomjeran prijenos za osvajanje tvrdokornih brda, postizanje umjerene brzine, kao i visoke prijenose kako biste nastavili ljuštiti žestoko tim živahnim spustevima.
 


Gume

Pouzdan brdski bicikl je izgrađen, prilagođen i testiran od strane raznih kvalificiranih mehaničara kako bi se osiguralo da vozač ne samo da može biti siguran, već i imati zabavnu i udobnu vožnju. Gume koje nalazimo na GT Agressor za 2020 godinu nude bolju trakciju i onaj osjećaj za samopouzdanje koji znači više zabave i brži napredak. Ova vrsta guma također prihvaća veću količinu zraka i dobra je za apsorbiranje udaraca.

Vilica SR Suntour

Na Aggressor Sport dolazi SR Suntour vilica sa 75mm hoda suspenzije i koja ne uključuje opciju ključanja kao što imamo slučaj kod Expert modela. SR Suntour vilice su sa nama već jako dug niz godina i voćene su i testirane od stsane mnogih rekreativaca, te su se pokazale kao pouzdane vilice, a koje su jednostavne za održavanje. Opciju ključanja nalazimo kod GT Aggressor Expert modela i vidimo je kao pomoć pri vožnji uzbrdo, kao i po ravnom terenu. Blokada rada vilice vam omogućuje da bolje prenesete snagu pedaliranja na određenoj udaljenosti. Vozač neće sabijati vilicu kada vozi stojeći na nogama, što je slučaj kada je vilica otključana i umjesto toga postići će bolji i učinkovitiji prijenos snage na određenoj udaljenosti. No, vjerujemo kako će mnogi biti zadovoljni upravo vilicom koju nalazimo na Sport modelu.
 


Specifikacije GT Aggressor Sport

Neke od općenitih specifikacija koje su uključene na svim modelima GT Aggressor su:

 • Boja: Gloss Aqua Blue, Satin Slate Blue
 • Veličina okvira: Mali (Small – S), Srednji (Medium- M), Veliki (Large – L), ExtraVeliki (ExtraLarge – XL)
 • Veličina kotača: 27.5″ (650b) za veličine okvira XS i S, te 29" kotači za veličine okvira M, L i XL
 • Spol: Unisex
 • Brzina: 21 brzina
 • Materijal: Aluminij 6061-T6 "Triple Triangle" dizajn
 • Hod suspenzije: 75mm

Iako u većini slučajeva bicikl pri kupovini u trgovinama dođe sastavljen, u nekim slučajevima, a naručito prilikom online kupovine koja je danas sve popularnija, potrebno je uložiti malo truda i sastaviti ovaj bicikl prije probne vožnje. Sastavljanje GT-a je jednostavno jer su potrebni samo oni osnovni alati i bicikl je brzo spreman za probnu voćnju. Jednom kada je sastavljanje obavljeno, primijetit ćete da je upravljač dobro izveden i širok kako bi omogućio da vozač ima samopouzdaniji i opušteniji položaj na vožnji. Sjedišna cijev je malo mršava, ali pretpostavljamo da je to zbog udobnosti koju nudi njihov novi "plutajući" dizajn cijevi sjedišta, a sjedalo se može i podesiti kako bi se pružila savršena razina udobnosti. Tourney mjenjač je poznat mnogim rekreativcima i nalazimo ga pouzdanim mjenjačem koji vas neće ostaviti na cjedilu, dok su šifteri dizajnirani tako da nude laku i glatku izmjenu brzina.

Bicikl je dizajniran i napravljen za početnike, kao i ostale rekreativne vozače koji imaju već dobar broj kilometara u nogama i smatramo da je kupovina GT Aggressor bicikla dobra odluka. Za novac koji plaćate na raspolaganju je mnogo mogućnosti i nudi se mnogo uživanja u brdskim avanturama, a vjerujte mi, bicikl će vas jako dugo služiti budući da su upravo ovi bicikli poznati po pouzdanosti. GT Aggressor savršen je MTB bicikl za istraživanje šumskih staza, krstarenje gradom i odlazak na gotovo bilo koju stazu koju želite istražiti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More