Tour de France 3.etapa: Jasper Philipsen pobjeđuje nakon impresivnog vodstva Mathieua van der Poela

Press: 24sata.hr; Image credit: Getty Images

Jasper (25) je bio odličan nogometaš, no nakon što je pao s BMX-a nije mogao nastaviti igrati i odlučio se voziti bicikl. Pobijedio je u trećoj etapi koja se vozila od Amorebiete u Španjolskoj do Bayonnea u Francuskoj.

Uh, imam osjećaj da sam pobijedio dvaput, prvo je što je rekao Jasper Philipsen, Belgijac koji je pobijedio u trećoj etapi Tour de France, voženoj od Amorebiete do Bayonnea… Bila je to zaista krasna dionica od 193 kilometara, a posebno impresivno bilo je kad su 58 kilometara prije cilja izašli iz Španjolske i preko mosta ušli u Francusku. Bila su to zaista dva i pol lijepa dana u Baskiji.

Tour de France 3
Image credit: Getty Images
Tour de France 3
Image credit: Getty Images

Kakva je to bila završnica, kakav sprint. Bila je to sprinterska dionica, a samo dva kilometra prije cilja činilo se da Jasper Philipsen nema šanse.

Ušao je s krive strane rotora i sad je zapeo u sredini pelotona. Bit će mu jako teško“, pričali su komentatori Eurosporta tik pred cilj.

Tour de France 3
Image credit: Getty Images
Tour de France 3
Image credit: Getty Images

A onda je krenulo… Philipsen se uspio izvući i uslijedila je završnica u kojoj se nije znalo tko je pobjednik. Belgijac je podigao ruke, čak su i komentatori ustvrdili da je Belgijac slavio, no bilo je čudno što za službeni program nije dao izjavu, što je običaj tik nakon što pobjednik uđe u cilj.

Philipsen je s djevojkom pratio što se događa, potom je otišao u kontrolnu sobu… Inače, bio bi ovo zaista peh jer je Jasper prošle godine na Tour de France u četvrtoj etapi slavio pobjedu, iako je u cilj ušao osam sekundi iza Wouta van Aerta. Belgijac je tada bio uvjeren da nitko prije njega nije ušao u cilj.

Image credit: Getty Images
Tour de France 3
Image credit: Getty Images

Ne mogu vjerovati kako mi se to dogodilo, ispao sam budala“, rekao je Jasper redateljima Netflixa, koji su snimili dokumentarnu emisiju. Ta epizoda nazvana je “Jasper the disaster”.

No duhoviti Belgijac je nakon te utrke na Twitter stavio post kako se veseli, misleći da je prvi i ispod napisao:

Van Aert, pa je li vidiš kako se slavi drugo mjesto?”

Philipsen je Belgijac koji je rođen u Molu, mjestu od 40.000 stanovnika gdje je rođen bivši veliki biciklist Tom Boonen, koji mu je bio idol. No, Jasper Philipsen je kao mali igrao nogomet i bio je izrazito talentiran.

Image credit: Getty Images
Image credit: Getty Images

Pao sam s BMX-a i ozlijedio. Pokušavao sam i dalje igrati nogomet, no nije išlo, shvatio sam da ću se morati prebaciti na drugi sport. Počeo sam voziti bicikl kao terapiju i zavolio biciklizam“, ispričao je Jasper.

Utrku je obilježila i supruga Laurenta Pichota. Dok se žestoko borio na slušalicama je čuo glas svoje voljene.

I’m so proud of you, you’re a French warrior. You give us so many emotions. Come on, it’s great what you’re doing, enjoy, enjoy. I love you very much“, rekla mu je supruga, a sve se moglo vidjeti u prijenosu.

Image credit: Getty Images
Image credit: Getty Images

Prevedeno, ponosna sam na tebe, ti si francuski ratnik. Pružio si nam dosta emocija. Ajde, radiš odličan posao, uživaj, uživaj, volim te….”

Naime, za razliku od Formule 1, gdje je normalno čuti razgovor preko radija između vozača i momčadi, u Tour de Franceu je to novost. I bilo je doista simpatično.

No vratimo se utrci. Kako je ovo bila sprinterska završnica, znalo se da u ukupnom poretku neće biti velikih promjena pa je žutu majicu zadržao Adam Yates.

KOMPLETNI REZULTATI 3.etape Tour de France – OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More