Predstavljamo Specialized S-Works 7 cipele i S-Works Evade II kacigu

Zanima vas kako izgledaju najbrža biciklistička cipela i kaciga na svijetu?! Predstavljamo Vam S-Works Evade kacigu i S-Works 7 cipele.

Po tvrdnjama Specializeda, upravo Evade je najbrža kaciga na svijetu, koja štedi 50 sekundi više na 40 km u usporedbi s tradicionalnom cestovnom kacigom i oko šest sekundi više od prethodne iteracije Evadea. Kada pričamo o S-Works 7 cipelama, govorimo o najčvršćim i najlakšim biciklističkim cipelama sa FACT Powerline™ karbonskom pločom koja maksimizira Vaš prijenos snage i donosi nevjerovatni Indeks čvrstoće 15.0.

S-WORKS EVADE – Najbrža je konačno hladna!

Najbrža je upravo postala brža! Bezbroj sati u tunelu. Brojne iteracije. Specialized je imao jedan cilj: Napraviti najbržu cestovnu kacigu na svijetu bržom i prozračnijom.
 


"Kacige su već odavno zarečene neizgovorenim pravilom: lagana težina, ventilacija, aerodinamika – odaberite dva, tu je Vaša kaciga. Kao što do sada znate, mi ne igramo po ovim pravilima – ili nikakvim pravilima po tom pitanju. Radije obrađujemo standarde na glavama i stvoramo proizvode o kojim nitko nikad nije ni sanjao. I ne trebate gledati dalje od nove S-Works Evade kacige kako biste to dokazali. Ravno iz kutije, to je najbrža cestovna kaciga vani", poručuju iz Specializeda.
 


"Počevši s aerodinamičkim razvojem, zapravo smo živjeli u našem vjetro-tunelu kako bismo stvorili ovu Evade kacigu. Imati svoj vlastiti vjetro-tunel omogućava nam da razvijemo svoje proizvode aerodinamičnošću na čelu dizajna, umjesto da ih samo testiramo. Time smo pažljivo analizirali svaki aspekt performansi kacige u vjetro-tunelu i sa testiranjem u stvarnom svijetu, kako bismo bili sigurni da niti jedan kamen nije neokrenut u potrazi za preformansama. Ovo smo učinili za kacigu koja ima bezbroj sati testiranja i godine razvoja, i na kraju, sve ovo nas dovodi do najbrže cestovne kacige koju smo ikada testirali".
 


"Ne samo da smo uzeli grame iz otpora, već smo to učinili bez žrtvovanja sigurnosti. Zapravo konstrukciju smo prebacili u korist našeg Energy Optimized Multi-Density (EPS) značajke koja optimizira vrste pjene na različitim mjestima. Što se tiče ventilacije, slobodni protok zraka kroz kacigu ne samo da čini kacigu prozračnijom nego ikad, već također smanjuje aerodinamički otpor. Usporedo s tim, ventilacija i aerodinamika su zajedno optimizirani u vjetro-tunelu, dajući najbolju kombinaciju aerodinamike i ventilacije ikada. Sada vanjski otvori i unutarnji kanali su pažljivo razmatrani kako bi se osiguralo da kaciga privuče maksimalnu količinu zraka kroz kacigu za ekstremno hlađenje. I rezultat? Novi Evade je jednako hladan kao gola glava bez kacige, što je čini najcjenjenijom aero kacigom na tržištu danas".
 

 


"Kroz ovaj rad, Evade štedi 50 sekundi više na 40 km u usporedbi s tradicionalnom cestovnom kacigom i oko šest sekundi više od prethodne iteracije Evadea. To znači da nije samo tako hladna kao gola glava, već isto tako i brza. Po pitanju natjecateljskih cestovnih kaciga, ne postoji ništa što bi moglo odgovarati ovim preformansama".
 

S-WORKS 7 – Eksplozivna brzina, superiorna udobnost

Kada su u pitanju biciklističke cipele Specialized govori kako nisu prihvatali nikakve barijere za prijenos svakog dijelića vaše snage na pedale. Ekipa koja je razvila Rider-First Engineering sada donosi lakši i čvršći Powerline™ karbonski potplat sa indeksom krutosti od 15.0.
 


"Što čini biciklističku cipelu savršenom? Da li je to izvanredan prijenos snage? Superiorna udobnost? Neosporan stil? Jednostavan odgovor je "da" na sve gore navedeno. Sa S-Works 7, dobivate cipelu bez kompromisa", poručuju iz Specializeda.
 

 


" Sa strane udobnosti, zadržali smo sve Body Geometry značajke koje poznajete i volite, poput Longitudinal Arch, Varus Wedge i Metatarsal Button. Svaka od tih značajki ergonomski je dizajnirana i znanstveno testirana kako bi ne samo povećala snagu, već i povećala učinkovitost, te smanjila opasnost od ozljeda. Također smo u obzir uzeli i luksuz prilikom dizajniranja S-Works 7 kako bi imale oblik koji nadopunjuje njihovu funkciju, tako da ćete naći šavove koji su međusobno vareni, a ne ušiveni, čime smo dobili čišće linije i oblikovali je prema vašoj nozi za vrhunsku udobnost. Prilagođeni CNC-aluminijski BOA®-brojčanici daju dodatnu težinu, no također imaju i izdržljivu unutrašnjost i precizno, jednomodimetarsko mikro-podešavanje koje vam omogućuje savršeno prilagođavanje za vašu udobnost".
 


S-Works 7 utjelovljuje sve što znamo o obući, upakovano u jednu cipelu – bez kompromisa, bez prečaca, samo eksplozivna brzina i vrhunska udobnost.

  • Body Geometry potplat i peta su ergonomski dizajnirani i znanstveno testirani kako bi pojačali snagu, povećali učinkovitost i smanjili šanse da ozljeda optimiziranim poravnavanjem kuka, koljena i stopala.
  • Najčvršći i najlakši FACT Powerline™ potplat od karbonskih vlakana maksimizira prijenos energije: Indeks krutosti 15.0
  • Dyneema® mreža je zarobljena između slojeva četverosmjerno rastezljive mreže i TPU-a kako bi se stvorila ne-rastezljiva zona za ultimativnu konekciju i udobnost.
  • Neovisni aluminijski BOA® S3 brojčanici za mikro-prilagodbu u vožnji, potpomognuti BOA® životnim jamstvom.
  • PadLock™ petna konstrukcija podupire petu i dokazano poboljšava ubrzanje.
  • Titaniumski nosači klitova mogu se rotirati unatrag do položaja pedala/klit.
  • Neklizajuće i zamjenjivo gazište pete s unutarnjim vijcima za sigurnost.
  • Form Fit stoji za prostranu petu cipele za ultimativni spoj konekcije i udobnosti.
  • Tro-vijčani obrazac klitova odgovara svim glavnim cestovnim pedalama.
  • Približna težina: 224g (1/2 par, veličina 42)

S-Works 7 cipele i Evade kaciga koje smo do sada gledali na ProTour timovima putem malih ekrana, danas imamo u svojim rukama. U narednim danima testirati ćemo ove naizgled nevjerovatne primjetke, te Vas informirati redovno na društvenim mrežama, a o utiscima nakon testnih vožnji donijeti ćemo iscrpan izvještaj.

Pratite nas… 😉  

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More