Unior Tools i Devinci Bikes u potrazi za MTB dominacijom

Slovenski proizvođač alata Unior i kanadski biciklistički brand Devinci udružili su snage i ovaj tjedan prezentirali svoj novi MTB tim UCI World Cup i Enduro World Series (EWS) elite natjecatelja.

Unior je specijaliziran za vrhunske alate i nije im strano sastavljanje natjecateljskih programa za utrke. Već osam godina su u igri, trenutna postava ovog brenda uključuje mješavinu DH, XCO, 4Cross/BMX sportaša. Kombinirajući snage s Devinci, Enduro sada ulazi u igru.
 


"Unior i Devinci imaju tako mnogo zajedničkog, što olakšava izgradnju čvrstih temelje za novi program", rekao je Grega Stopar, DH/XCO menadžer tima. "Obje tvrtke dijele strast za natjecanjima – Devinci sa superbrzim biciklima, a Unior sa najboljim alatima za održavanje tih vrhunskih strojeva".

Devinci već više od tri desetljeća priprema okvire namijenjene za postolja u Chicoutimi, Kanada. "Vratiti da se natrag na DH sjedalo sa mladim i talentiranim sportašima je uzbuđenje", kaže osnivač tvrtke Felix Gauthier. "Dodajte naš izvanredan enduro tim u kombinaciju i imamo recept za uzbudljivu sezonu."
 

Na DH strani jednadžbe nalaze se naši mladi vozači Jure Žabjek i Rudy Cabirou. Žabjek (22 god.), trenutno je na 8. mjestu na listi elitnih vozača UCI-a, a bitno je naglasiti da su Jure i Rudy imali deset najboljih rezultata u posljednjoj sezoni. Jure je također bivši europski DH prvak i pobjednik Europskog kupa. Timski kolega Dakotah Norton, iz SAD-a, još je jedan od razloga. Trio će na prvoj polovici ove godine boriti se za prvo mjesto na UCI Svjetskom kupu, počevši već od travnja utrkom na Lošinju.

"Uzbuđen što sam dio ove priče", kaže Norton, koji je prošle godine šokirao sve sa svojim divljim UCI debiom. "Unior Alati Team je oduvijek imao veliku reputaciju, a Devinci su ostvarili nevjerojatne rezultate na stazi sa Wilsonovim dizajnom. To je duo koji je namijenjen za neke sjajne rezultate. "
 

S druge strane, francuz Damien Oton vodit će ovo enduro postrojenje. I ove godine, 21-godišnji Keegan Wright aka Kiwi se također pridružuje redovima. Kao članovi novoosnovane Unior/Devinci Factory Racing momčadi, obojica će se boriti za pobjednička postolja na EWS 2018. godine.

"Ja sam presretan što idem u moju petu sezonu EWS-a sa Devinci", kaže veteran Oton. "Zajedno smo izgradili više od partnerstva; mi smo obitelj – i pozdravljam Unior kao najnovijeg člana ove obitelji. "

Još jedan ključni dio je olimpijski XCO natjecatelj Tanja Žakelj, jedna od najbržih ženskih brdskih biciklista na planeti. "Vjerujem u moj tim i prihvaćam novitete otvorenim rukama i sa puno optimizma. Vjerujem da će ovo otvoriti nova vrata za napredak ", rekla je Tanja koja je prvi put započela sezonu, na Svjetskom kupu u Stellenboschu.
 

Kevin Berginc i Filip Flisar predstavit će ekipu na 4X Pro Tour i na odabranim BMX utrkama. Svi na Devinci biciklima, sve uz podršku Unior alata, a sve s jednim ciljem: da daju najbolje moguće rezultate.

Pored Unior Bike Tools i Devinci Cycles timski partneri su SRAM, Rock Shox, Maxxis, Race Face, Grad Ljubljana, Lizard Skins, HT, SDG, Motorex, Mudhugger, Sapim, CamelBak, FSA, e*thirteen i Stan's No Tubes. Enduro tim će koristiti Fox odjeću i kacige, DH tim će imati Alpinestars odjeću & Leatt kacige.

Factory Racing na društvenim medijima i na službenim stranicama:
Facebook @uniordevinci
Instagram @uniordevinci

www.uniordevinci.com

Press: Unior Tools / Grega Stopar
Fotografije: Klemen Humar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More