Prvo britansko biciklističko prvenstvo u virtualnim utrkama biti će emitirano uživo na televiziji

British Cycling i Zwift organizirati će prvenstvo virtualnih biciklističkih utrka a finale bi se trebalo održati krajem ovog mjeseca.

Pobjednici će dobiti nagradu od 400 £ i virtualni nacionalni dres koji će se nositi na Zwiftu godinu dana. Drugo mjesto će dobiti 200 £, a 100 £ dobitnik  brončane medalje.

Natjecanje, koje se održava u BT Sport Studios u Londonu, emitirat će se uživo na BT Sportu. Komercijalni direktor British Cyclinga Jonathan Rigby rekao je: „Imali smo gotovo 400 ljudi na virtualnoj startnoj liniji još u veljači.

“Radujemo se izgradnji tih sjajnih startnih brojeva kako bismo vidjeli što naši finalisti mogu donijeti u London 28. ožujka.

“Imati tako dobro poznatu televiziju kao što je BT Sport na prvenstvu, svjedoči o širokoj promociji od objavljivanja ovog novog događaja krajem prošle godine, kako unutar biciklističke industrije, tako i među novom publikom i novim generacijama.

"Mi smo u povojima našeg partnerstva sa Zwiftom, međutim ogroman bum u e-sportu znači da je nebo granica za bicikliranje u zatvorenom prostoru." Kvalifikacije za finale uživo održane su u nedjelju, 24. veljače. U finalu će se prvih 10 muških i ženskih natjecatelja boriti za dresove nacionalnog prvaka.

Događaj će se sastojati od eliminacijske utrke, utrke za bodove i utrke za muškarce i žene, počevši u 1.55 sati 28. ožujka. CEO Zwifta i suosnivač Eric Min je rekao: "Mi smo na samom početku formiranja nove discipline u biciklizmu i ne mogu dočekati da vidim tih 20 sportaša u finalu uživo. "Ovo će biti veliki spektakl i drago mi je da će publika kod kuće moći gledati akciju uživo na BT Sportu."

Tehnički brand Wahoo je službeni partner za događaj. Izvršni direktor tvrtke Wahoo Chip Hawkins izjavio je: “Drago nam je što smo dio prvog britanskog biciklističkog Zwift eRacing prvenstva."U Wahoo-u smo uvjereni da eSports igra ulogu u budućnosti biciklizma i ponosni smo što možemo pomoći u njegovanju."

Jedna utrka bit će eliminacijska utrka na pet krugova od 2.8km LaGuardia Loop. Posljednja dva natjecatelja koja prelaze ciljnu liniju bit će eliminirana, a pobjedniku će biti dodijeljeno 10 bodova, do jednog boda za vozača koji je prvi eliminiran. U utrci za bodove, vozači će nastupiti s tri kruga Volcano Circuit.

Svaki put kada vozač pređe ciljnu liniju, prva četiri će biti nagrađena bodovima, te s dvostrukim bodovima na zadnjem krugu. Pobjednik će biti vozač koji sakupi najviše bodova.

Događaj počinje u 15.55 sati i od tada će se uživo prenositi na britanskoj stanici i na web stranici British Cyclinga. Od 20:00 do 22:00 će se uživo prenositi na BT Sport 1.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More