Ratcliffe upozorava da neće tolerirati varanje u sportu

Vlasnik tima INEOS, Jim Ratcliffe izjavio je kako se ne boji da će ga kontroverze koje su zadesile Team Sky posljednjih godina natjerati da požali zbog svoje odluke da ulaže u biciklizam, ali je isto tako upozorio da neće tolerirati varanje u sportu.

Televizija Sky objavila je prošle godine kako se povlači iz biciklizma nakon što su uložili oko 150 milijuna funti (196 milijuna dolara) u vremenu većem od jednog desetljeća kako bi opremili i pomogli Daveu Brailsfordu da tim pretvori u serijske dobitnike Grand Tour utrka.

Dok su uživali u mnogim usponima, uključujući i četiri Tour de France naslova osvojena zahvaljujući Chris Froome, Team Sky etos "čistog tima" bio je okaljan skepticizmom nakon što je paket koji je isporučen Bradleyu Wigginsu prije njegove pobjede u Tour-u 2012 godine, došao pod istragu U.K. Anti-Doping (UKAD) agencije.
 

Istraga koja je trajala 14-mjeseci otkrila je ozbiljne nedostatke u medicinskom kartonu tima Sky, dok je prošle godine u izvješću britanske vlade "Digital Culture Media and Sport" izabrao odbor koji je zaključio da je tim cinično zlouporabio antidoping sustav korištenjem potvrda o izuzeću od terapijskog korištenja nekih lijekova.

I sam Froome, koji je bio dio službene prezentacije tima INEOS, bio je dio ove priče u 2017 godini nakon nepovoljnog analitičkog nalaza za lijek Salbutamol koji se inače koristi za liječenje astme.

Ratcliffe, koji je kupio tim i koji će u iduće tri godine uložiti 120 milijuna funti, izjavio je da je obratio pažnju na Brailsfordovo vođenje tima i da ne očekuje više nikakve neugodnosti u odnosima s javnošću.

"Očito je da to nismo zanemarili. Razmišljali smo o tome”, rekao je Ratcliffe novinarima, kada su ga pitali da li se zbog kontroverza vezanih uz tim Sky zapitao treba li dodati biciklistički tim pod svoje vlasništvo nakon što je uključen u Američki Kup u jedrenju i nogometu.

"Promatrali smo procese koje je imao tim Sky i načine na koji su pokušavali spriječiti loše ponašanje u sportu. Mislim da su na dobrom putu."

Međutim, jasno je stavio do znanja da neće tolerirati ništa drugo osim čistih utrka.

"Ne zanimaju me metode za poboljšanje performansi koje se ne trebaju koristiti", rekao je. – "Ne zanima me to!"

"Nemam problema s marginalnim dobicima: bolji ležajevi, bolje dijelovi na biciklu ili bolja aerodinamika, sa tim sam u redu. To su sve stvari Formule 1, ali nemam apsolutno nikakav interes za varanje. To nije moja igra".

Nakon turbulencija koje su se dešavale posljednjih godina, Brailsford je također rekao da se raduje novom poglavlju.

"Ovo sljedeće poglavlje bit će vrlo različito od posljednjeg", rekao je novinarima. "Jim i ja smo razgovarali o načinu na koji ti ljudi vode posao, i moram reći da će biti vrlo uzbudljivo".

"Savršenstvo koje oni imaju u svom poslu. To je nešto što bih želio donijeti i podijeliti u našem svijetu".
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More