Pomjerite svoje granice uz fantastične ultramaratonske vožnje!

Ako ste ikada poželjeli da se upustite u nezaboravnu biciklističku avanturu uz pomjeranje sopstvenih granica, sigurno će vas zanimati da su u toku prijave za ultramaratonske vožnje (brevete) dužine 400, 300 i 200 km u okviru B-HARD-a (start 15.6.2024. u 5h ujutru), kao i promotivna vožnja za žene, u dužini od 125 km. Startni paket uz prijavu garantovan do 1.6.2024. godine.

Šta su breveti možete pročitati na sljedećem linku: https://www.zivimobolje.org/breveti-dugometrazne-biciklisticke-voznje/

B-HARD brevete karakteriše druženje i zajednički start sa najbržim ultrabiciklistima na planeti iz kategorije Ultra Race i učesnicima LRM 1200 i BRM 600 breveta, te vožnja dijela B-HARD rute i unikatna B-HARD biciklistička kapa, majica i torbica u startnom paketu, uz unikatnu medalju i diplomu za finišere.

Najkraći od BRM breveta vam daje mogućnost da pomjerite svoje granice kao aktivni sudionik predivnih pejzaža kojima ruta prolazi. Posjeta Nacionalnom parku Kozara (B-HARD CP1), vožnja obroncima Manjače, prolazak kroz kanjon Rijeke Vrbas i kroz slikovita sela banjalučke regije, da biste se posljednjih 25 km ponovo vozili po B-HARD ruti. Ukupna dužina je 203 km uz vremenski limit od 13 sati i 30 minuta.

300-tka je pravi biciklistički specijalitet, naša lična preporuka i najpopularnija kategorija ove godine, pogotovo jer uz start u 5h ujutru imate praktično cijeli dan pred sobom za uživanje u vožnji. Ruta prati B-HARD rutu preko NP Kozara (CP1) i Jajca (CP2) do Šipova, a zatim se odvaja na sjajan brdski krug preko Baraća i Mrkonjić Grada, da bi završila na isti način kao 200-tka. Ukupna dužina – 313 km, dok je vremenski limit ravno 20 sati.

BRM 400 je svojevrstan mini-HARD, jer vas ova ruta (iznenađujuće – dužine tačno 400 km) vodi sve do CP3 Kupres, da biste se nakon još par uspona ponovo priključili B-HARD ruti, na 80 km do završetka. Idealna prilika da odvezete svoju vožnju rekordne dužine, a u tu svrhu na raspolaganju imate 27 sati.

Pored ovih breveta, na raspolaganju je i promotivna vožnja za pripadnice ljepšeg pola, u dužini od 125 km.

Nadamo se da smo vam uspjeli dočarati ljepotu cjelodnevne vožnje bicikla i motivisali da pomjerite svoje granice.

Učešće za domaće bicikliste je dijelom sponzorisano od strane organizatora i iznosi 60 KM, a prijave se vrše preko linka: https://www.bhardultrarace.com/bhard-ukratko/

Vozimo!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More