Richie Porte za “oporavak” od Tour de Francea odradio “Everest”

Nakon prilično razočaravajućeg povratka sa Tour de Francea, Richie Porte se odlučio malo „relaksirati“ završavajući herojski Everest izazov samo nekoliko dana nakon posljednje faze Grand Tour-a.

Vozač Trek-Segafredo Porte krenuo je u subotu (3. kolovoza) na obronke Col de la Madone kako bi uložio ogromne napore u proslavi rođendana prijatelja i profesionalnog triatlonca Camerona Wurfa.

Porte, koji je prošli vikend završio na 11. mjestu generalne klasifikacije u Parizu, „podigao“ je vožnju na Stravu i statistika otkriva koliko je teško odraditi Everest u Alpama. Col de la Madone je dugačak 13,1 km i ima prosjek nagiba od sedam posto, uz nagibe do 10 posto, što ga čini zastrašujućim usponom za doseg magičnog broja od 8 848 metara, visine najviše planine na svijetu.

Porte i Wurf krenuli su u podnožju uspona u blizini Mentona u 6.20 ujutro, a vožnju su završili 16 sati kasnije, nakon 14 sati i 22 minute aktivne vožnje. Tijekom vožnje Porte je prosječno vozio 18,8 km/h dok je 10 puta vozio pune daljine redovnog trening-uspona za profesionalce, a zatim se popeo natrag u Saint-Agnés tri četvrtine puta kako bi zaokružio vožnju.

Službena pravila za dovršavanje Everestinga postavlja Everesting CC – vožnja mora biti veća od 8.847m nadmorske visine, mora biti pojedinačna aktivnost na jednom usponu, a ne možete voziti petlju, mora biti gore i dolje isti uspon istim putem.

Porte je postigao veliki podvig samo tjedan dana nakon što je završio na Tour de France, gdje je završio gotovo 13 minuta iza pobjednika utrke Egana Bernala (Team Ineos).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More