Pirelli potpisao partnerstvo s TREK Factory Racing MTB timom

Pirelli je potpisao ugovor sa TREK Factory Racing timom u kojem stoji kako će svoje MTB gume isporučivati sportašima njihovog tima. Novopotpisani trogodišnji ugovor nadopunjuje suradnju uspostavljenu još u  2020. godini s TREK-Segafredo World Tour cestovnim biciklističkim timom.

Tim će se utrkivati s Pirellijevom linijom guma Scorpion XC, namijenjenom cross country utrkama, te s potpuno novim gumama Scorpion Race EN i Race DH. Sportaši TREK Factory Racing timova natjecat će se u najzahtjevnijim i najizazovnijim događajima u svojim disciplinama, kao što je novoosnovana UCI MTB Svjetska serija.

• Suradnja između dviju tvrtki je otišla na stepennicu više i sada također uključuje opskrbu MTB gumama za TREK Factory Racing XC, Enduro i Downhill timove

• Ovo se partnerstvo nadograđuje na sada već višegodišnju suradnju s TREK-Segafredo World Tour cestovnim biciklističkim timom

• Timovi će također pridonijeti razvoju guma kod Pirellijevih tehničara

za sve nove linije guma Scorpion namijenjenih MTB-u; linija će se proizvoditi u Pirellijevoj tvornici Bollate, u blizini sjedišta u Milanu.

KONTINUIRANI RAZVOJ

Partnerstvo s timom također će potaknuti kontinuirani razvoj novih Pirellijevih MTB guma s ciljem još boljih performansi, zahvaljujući intenzivnoj i međusobnoj razmjeni povratnih informacija, validaciji, testovima tijekom i izvan utrke. To su uvijek bili Pirellijevi ciljevi kada je riječ o utrkama.

100% TALIJANSKE GUME

Konkretno, nova Pirellijeva tvornica u Bollateu (Milano) igrat će ključnu ulogu u Pirellijevom partnerstvu s TREK Factory Racing. Ovdje će se razvijati i proizvoditi nova paleta guma Scorpion orijentiranih na utrke. Ova nova serija uključivat će tehničke povratne informacije s natjecanja od strane sportaša TREK Factory Racinga i svih ostalih MTB timova koje izravno podržava Pirelli.

TIM ŠAMPIONA

Tim, koji uključuje XC, DH i Enduro divizije, može se pohvaliti popisom nekih od najjačih sportaša na stazama, poput XC Svjetske prvakinje u 2021. Evie Richards, kao i Olimpijske prvakinje MTB 2021. i Švicarske Nacionalne prvakinje (XCC) 2022. Jolande Neff. Muški pandan je Anton Cooper, Vlad Dascalu, Riley Amos, Loris

Vergier i Reese Wilson: sa svojim talentom, prošlim pobjedama i odličnom pripremom, spremni su ponovno doći do vrha postolja 2023. godine.

Kao što je bio slučaj s livrejom tima TREK-Segafredo World Tour – čije je partnerstvo, između ostalog, dovelo do nekoliko komercijalnih operacija između dviju kompanija – tim TREK Factory Racing 2023 imat će logotip Pirelli na prsima i rukavu svog dresa.

Matteo Barbieri, voditelj Pirelli Cyclinga: “Rastuća suradnja s vodećom tvrtkom poput Treka, sa cestovnim natjecateljima i sada natjecateljima u brdskom biciklizmu, potvrđuje koliko smo bili sretni tijekom našeg zajedničkog putovanja u proteklim godinama. Ova nova faza pokazuje koliko je Pirelli predan da bude vodeći u svijetu natjecanja, što također funkcionira kao laboratorij na otvorenom za naš vlastiti razvoj proizvoda. Sposobnost rada s najboljim sportašima omogućuje nam da neprestano unapređujemo tehnološku razinu naših guma, proizvedenih u Pirelliju tvornici u Bollateu, kako bi nadmašili standard kvalitete i performansi koji su potrebni profesionalnim biciklistima, a zadržali prilagodljivost i svestranost koju žele vozači amateri.

Tim Vanderjeugd, Trekov globalni direktor sportskog marketinga: “Ne možemo biti više oduševljeni što će Trek Factory Racing timovi za brdski biciklizam raditi s Pirellijem. Iz prve ruke smo vidjeli koliko strasti, brige i pažnje Pirelli posvećuje performansama na natjecanjnima kroz njihovo partnerstvo s Trek-Segafredom. Proširenje tog partnerstva na Trek Factory Racing timove bila je laka odluka. Veselimo se pomoći Pirelliju da progura njihove proizvode naprijed, dok oni nama pomažu da nastupamo na najvišoj razini na najvećim Svjetskim etapama.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More