Rolland cilja Tour de France i Vuelta a Espana u 2018

Francuski biciklista Pierre Rolland predstavio je svoj kalendar utrka za sezonu 2018 u kojoj će nastupati u bojama EF Education First-Drapac tima.

Rolland će sezonu otvoriti u veljači utrkom Abu Dhabi Tour, a najavio je kako je glavni cilj ostati svjež za drugi dio sezone kada će voziti dvije najvažnije utrke, Tour i Vueltu.

„Kompletan kalendar utrka je koncipiran na način da s nešto laganijim početkom sezone sačuvam što više snage i svježine za drugi dio koji mi više odgovara. Sve smo podredili Tour de Franceu,“ napisao je Rolland na svojoj Facebook stranici.

Nakon Abu Dhabi Toura, 31-godišnjak će nastupiti na Paris-Nice, Volta a Catalunya, Liege-Bastogne-Liege, Tour de Romandie i francuskom državnom prvenstvu koje prethodi Touru.

„Nadam se da ću također nastupiti i na Vuelti,“ kaže Rolland, „ali do tad ima još dosta vremena.“

Rolland je nakon pet godina u momčadi Europcar 2016. potpisao za Cannondale-Drapac. Te sezone je završavao među TOP 10 na etapama Toura i Vuelte, dok je na Giro d'Italia 2017 stigao do etapne pobjede. To je bila prva GrandTour pobjeda za momčad u posljednje dvije godine. Također uspješnoj sezoni 2017 dodao je i etapnu pobjedu na Route du Sud. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More