Sagan nastupa na Vuelti

CyclingTips
CyclingTips

Bora Hansgrohe je potvrdila kako će Peter Sagan nastupiti na posljednjem Grand Touru sezone, španjolskoj Vuelti. Slovak će biti dio jake postave koja uključuje Rafala Majku, Davidea Formola, Emanuela Buchmanna i Jaya McCarthya.

Nakon odustajanja s utrke Europskog prvenstva u Glasgowu, koje je opravdao bolovima u leđima još od pada na 17. etapi Tour de Francea, očekuje se da nastupi na nedjeljnom EuroEyes Classics Hamburg i potom se zaputi u Malagu, gdje Vuelta starta 25. kolovoza. Također, Slovak će voziti i Svjetsko prvenstvo u Innsbrucku, unatoč tomu što ima male šanse za četvrti uzastopni naslov na brdovitoj trasi.

„Borit ću se za najbolji mogući rezultat u finišu sezone,“ rekao je Sagan u Glasgowu.

Sagan nije vozio Vueltu još od 2015. Debitantski nastup imao je u sezoni 2011 kada je stigao do tri etapne pobjede vozivši kao pomagač za kapetana Liquigasa Vincenza Nibalija. Ponovni nastup imao je 2014 i 2015, kada se njegova utrka završila sudarom s motorom i padom.

Potpora Slovaku u sprinterskim završnicama bit će njemački veteran Markus Burghardt, Michael Schwarzmann i Austrijanac Lukas Pöstlberger.

Bora Hansgrohe ciljat će generalni poredak i brdske etape s Majkom, Formolom i Buchmannom. Prošle godine završio je 15. na Tour de Franceu, sedmi na Tour de Pologne i šesti na Criterium du Dauphine. 25-godišnji Formolo bio je deseti na ovogodišnjem Giru i deveti na Vuelti 2016. Majka je Tour završio na 19. poziciji generalnog poretka i trećoj u klasifikaciji brdaša nakon odličnog nastupa u posljednjem tjednu.

Dok će pobjednik Toura Geraint Thomas i Chris Froome voziti Tour of Britain, vozači poput Nibalija, Fabia Arua, Thibauta Pinota, Naira Quintane, Alejandra Valverdea, Richiea Portea, braće Yates, Ilnura Zakarina i Rigoberta Urana će odmjeriti snage u Španjolskoj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More