Lotto NL-Jumbo spreman otkupiti Van Aertov ugovor

Wout Van Aert bi se mogao priključiti momčadi Lotto NL-Jumbo za narednu sezonu unatoč što ima aktivan ugovor s timom Veranda's Willems-Crelan do kraja 2019.

23-godišnjak je početkom godine osvoji svoju treću titulu svjetskog prvaka u ciklokrosu, a potom imao odličan debitantski nastup na proljetnim klasicima zauzevši treće mjesto na Strade Bianche i TOP 10 plasman na Tour of Flanders.

Het Nieuwsblad izvještava kako su ti rezultati naveli nizozemsku momčad da ponudi otkup Van Aertovog ugovora i dovedu ga na World Tour scenu u narednoj sezoni. Belgijac će konačnu odluku donijeti nakon Tour of Austria gdje se trenutno utrkuje.

Van Aertov transfer bio bi također i dobar marketinški potez budući da lanac Jumbo supermarketa koji sponzorira momčad planira otvoriti 30 trgovina u Belgiji tijekom naredne godine te zbog toga žele u svojim redovima imati i belgijsku zvijezdu.

Prvotna meta momčadi bio je Tim Wellens, ali nakon što je potpisao produženje ugovora s Lotto Soudalom izbor je pao na Van Aerta.

Eventualni dolazak Van Aerta u Lotto NL-Jumbo podržao je i njihov dobavljač biciklističke opreme Bianchi, koji bi iskoristio njegovo iskustvo iz ciklokrosa na razvoj bicikla za tu disciplinu.ž

Međutim Lotto NL-Jumbo nije jedini tim zainteresiran za trostrukog svjetskog prvaka u ciklokrosu. Belgijac na stolu ima mnoštvo ponuda među kojima se najviše ističu one Bahrain Meride i poboljšani ugovor njegove trenutne momčadi Veranda's Willems-Crelan.

Uzevši pauzu nakon proljetnih klasika, Van Aert se trenutno utrkuje na Tour of Austria. Nakon toga vozit će dvije utrke na sjeveru Europe – Tour de Wallonie i Tour of Denmark.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More