Sagan: Neću biti sretan pobjedim li Milano – San Remo kao Kwiatkowski

Petar Sagan (Bora Hansgrohe) silno želi pobjedu na proljetnom klasiku Milano – San Remo koji se vozi ove subote no, ne na način na koji je do nje došao Michal Kwiatkowski (Team Sky) prošle godine.

Trostruki svjetski prvak napao je na posljednjem usponu Poggio i vukao bijeg tijekom preostala 3 kilometra, međutim tijesno je izgubio u sprintu od Kwiatkowskog koji je izašao iz Saganove zavjetrine i odnio pobjedu. Treće mjesto zauzeo je Julian Alaphilippe (QuickStep Floors).

„Svatko se bori na svoj način no, ako pobjedim na način kao Kwiato prošle godine, bit ću nezadovoljan svojim nastupom. Vozim na principu fair playa, sve drugo je po meni laka prevara,“ rekao je Sagan.

„Svi smo drugačiji, imamo različite osobnosti. To se zove život. Zbog toga je život lijep, jer je svatko poseban,“ rekao je Slovak za Kwiatkowskog. „Ja ću radije svojom vožnjom napraviti zabavnu utrku za publiku, a rezultat dolazi sam po sebi. Ako se zabavljate, nije bitno da li pobjeđujete ili gubite.“

Sagan i Kwiatkowski se poznaju još iz juniorskih dana, a nakon utrke Slovak je izjavio kako mu Kwiato duguje nekoliko piva, aludirajući na njegov veliki udio u trijumfu.

Slovak ima još jedno drugo mjesto na Milano – San Remo, ono iz 2013. godine kada je završio iza Geralda Cioleka, a u subotu će loviti prvu pobjedu na ovom monumentu.

„Koja je tajna za pobjedu u San Remu? Ne znam, nikad nisam pobijedio,“ šaljivo je prokomentirao Sagan. „Ne mogu reći kako ću voziti jer još nisam odlučio. Možda ću ovog puta malo pametnije odvesti Poggio, ali sve ću odlučiti u trenutku utrke.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More