Prototip Kross Earth – karbonski fullsuspension XC bicikl

Kross bicikli sa sjedištem u Poljskoj imali su neke prilično velike napretke u svojoj MTB liniji tijekom posljednjih nekoliko godina, i izgleda da se trend nastavlja.

Veliki dio toga bio je njihovo ulaganje u XCO utrke Svjetskog kupa s svojim Kross Racing Teamom, koji trenutačno ima vozače Yolanda Neff i Maja Włoszczowska. Prošlog ljeta gledali smo Maju na svom Level B + ugljika karbonskom hardtail biciklu, prije nego što je osovjila srebrnu medalju, a sada se čini da Kross ima novi bicikl s duplom suspenzijom od 100mm putovanja, koju će vodeća UCI ženska ekipa dodati svojoj kolekciji. Novi bicikl još uvijek je u prototipnoj fazi, ali nakon testiranja četiri različite inačice aluminija postavlja se geometrija i izrađuju se konačni detalji. Trenutno gledamo u 3D printaniani prototip.

 

 

 

Detalji na biciklu još su prilično skromni. U stvarnosti, KROSS tim za razvoj proizvoda je namjeravao zadržati prototipski bicikl još malo dulje, ali tvrtka je bila previše uzbuđena da ne dopusti da podijelimo vijest.

 

 

Dakle, novi Earth je potpuno novi natjecateljski bicikl 29-inčni bicikl sa duplom suspenzijom, razvijen iz temelja od strane istog tima za dizajn koji je izgradio brzi i lagani Level B+ model.

 

 

Iz perspektive suspenzije, karbonski Earth dobiva dizajn jednog pivota koji se oslanja na malo savijanja u sjedišnjoj cijevi i koristi kratku (najvjerojatnije obrađena aluminijska legura?) link vezu vertikalno orijentiranu na stražnji šok, sa opcijom ključanja.

 

 

 

Bicikl će dobiti proširenje u stražnjem dijelu (Boost) i zapravo će biti kompatibilan s bilo 1x ili 2x pogonskom grupacijom. Korištenjem prednjeg mjenjača sa opcijom skidanja, Earth može dobiti dvostruku opciju lančanika ili pogonku postavku sa jednim lančanikom.

 

 

 

Na stražnjem dijelu, novi Earth će dobiri stražnju kočnicu sa izravni montiranjem na ravnoj stražnjoj cijevi lanca, po uputama dizajna koje su došle izravno od strane Pro tima. Ove postavke mogu značiti da oni mogu upravljati nekim vrlo niskim profinjenim i laganim kočnicama na stražnjem kraju s malim rotorima od 140 mm, ili se držati standardnih 160mm rotorom s jednostavnim adapterom.

 

 

Na prednjoj strani konusna cijev glave sa karbonskom cijevi sjedala pružiti će poznati izgled sličnosti sa Level B+ modelom.

 

 

Osim činjenice da je novi bicikl vijest (Kross je rekao kako nije tajna da je tim trebao bicikl za bicikl s duplom suspenzijom), još veća vijest je da će Kross izrađivati bicikle u svojoj vlastitoj tvornici u Poljskoj. Nova tvornica je trenutno u izgradnji, a vjerujemo kako će početkom ove jeseni izbaciti svoje prve testne okvire za proizvodnju. Kada krene proizvodnja karbonskog Earth modela, vjerujemo da će upravo on biti prvi bicikl izrađen u novoj proizvodnoj liniji karbonskih bicikla kada trvrtka krene raditi punom parom, početkom 2018 godine. Zainteresirani smo za više informacija o proizvodnji vrhunskih karbonskih bicikle u Europi, a Kross je obećao svim medijima na KROSS Test Day događaju da će pružiti više detalja u dogledno vrijeme.

Izvor: #KROSS.pl / #BikeRumor                                           
Foto: BikeRumor  

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More