Sagan poklonio dres i bicikl papi Franji

Peter Sagan susreo se s papom Franjom u Vatikanu, te vrhovnom poglavaru katoličke Crkve poklonio dres svjetskog prvaka te po mjeri rađen Specialized bicikl.

Sagan se vratio u Europu nakon otvaranja sezone u Austaraliji na Tour Down Under. Vatikan je posjetio sa svojom suprugom Katerinom, sinom Marlonom te svojim roditeljima koji su prema njegovim navodima veliki vjernici.

Također, pojedini izvori navode kako će papa Franjo krstiti Marlona, no za sad su to samo špekulacije. Susret koji se dogodio na Trgu sv. Petra organizirali su Volkswagen Italija te direktor Specializeda za Italiju Ermanno Leonardi. Sagan je tom prilikom posjetio i Sikstinsku kapelu i ostatak dana proveo u posjetu Rimu sa svojom obitelji.

Sagan je poglavaru Crkve poklonio dres u bojama svjetskog prvaka na kojem piše 'Francesco' – talijanski ekvivalent za ime Franjo.Drugi dio poklona, Specialized Venge bicikl rađen je po mjeri u bijelo-žutim bojama koje simboliziraju vatikansku zastavu, a na okviru se također nalazi i grb Vatikana.

 

 

Nekoliko je vozača tijekom prošlosti posjetilo Vatikan i susrelo se sa papom, uključujući Eddya Mercxa i Amore e Vita tim. Kada je Giro d'Italia 2000 startao u Rimu nekoliko vozača imalo je dogovoren susret s papom, a među njima su bili Marco Pantani i Mario Cipollini. Također, ovo nije prvi bicikl koji je papa Franjo dobio. Ernesto Colnago je 2016. godine dizajnirao poseban bicikl u njegovu čast, a 70-ih godina prošlog stoljeća poklonio je bicikl i papi Ivanu Pavlu II.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More