Samobor: Postavljen solarni stup za popravak bicikala na Velikom Dolu

Turistička zajednica grada Samobora krenula je s postavljanjem biciklističke infrastrukture na biciklističkim rutama grada Samobora, a u prvoj fazi to je postavljanje cikloservisnih stanica i alata za popravak bicikala.

Tako je na jednoj od ruta, ispred Planinarskog doma Ivica Sudnik na Velikom Dolu, postavljen solarni stup za popravak bicikala. Radi se o "Recro bike service" stupu koji za svoj rad koristi energiju Sunca, višak energije sprema u svoje akumulatore, te pokreće kompresor za pumpanje biciklističkih guma i punjač mobitela. Sadrži spremnik za osnovni alat za brzi popravak bicikla i u potpunosti je izrađen od nehrđajućih materijala. Nastavak je to promocije aktivnog turizma i zdravog načina života, ljubavi prema biciklizmu i poticanja razvoja cikloturizma na našem području.
 


Također, krenulo se i s popravcima postojećih cikloservisnih stanica, oštećenih uslijed vandalizma. U Bregani je zamijenjeno izbijeno tipkalo, ponovno je ožičen sustav, zamijenjen je potreban alat te pumpa, tako da je solarni stup ponovno u funkciji. Cikloservisna stanica u Kompareovoj je zbog opsežnijih popravaka privremeno uklonjena, te će kroz nekoliko dana biti ponovno postavljena.

Samobor zaista postaje prava biciklistička meka, kroz razvoj cikloturizma, ali i organizaciju važnih biciklističkih događanja, od biciklijada, rekreativnih maratona, breveta i utrka. Već ovog vikenda, u subotu, 8. lipnja BBK Krpelj organizira svoj prvi rekreativni XCM maraton Occupy Samobor, dok smo u nedjelju, 16. lipnja ponosni domaćin već tradicionalnog MTB spektakla, međunarodne utrke 26. XCO Samobor, u organizaciji BBK Šišmiš.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More