Volta a Catalunya: Valverdeu još jedna etapa

Momčad Movistara potpuno je dominirala na brdovitoj četvrtoj etapi utrke Volta a Catalunya, čija je završnica bila na skijalištu La Molina. Alejandro Valverde bio je najbrži vozač dana, a pored etapne pobjede, njegove druge na ovoj utrci, ponovno je preuzeo vodstvo u generalnom poretku.

Egan Bernal (Team Sky) i Pierre Latour (Ag2r La Mondiale) bili su jedina prava konkurencija Movistaru koji je na sedam kilometara do kraja izašao na čelo s Nairom Quintanom i Marcom Solerom te zadao jak ritam. Bernal je pokazao odličnu vožnju, u jednom trenutku čak i napao trio, međutim Quintana i Valverde su brzo neutralizirali napad. U samoj završnici Nairo nije mogao pratiti tempo, a 37-godišnji Španjolac je s pola gasa uzeo pobjedu izmorenom Bernalu.

Quintana je na kraju završio kao treći sa šest sekundi zaostatka, a Latour četvrti 23 sekunde iza pobjednika. Prateću grupu predvodio je Thibaut Pinot (Groupama FDJ) koji je zauzeo petu poziciju sa zaostatkom 53 sekunde.

Valverde trenutno vodi u generalnom poretku s 19 sekundi ispred Bernala, dok se Quintana popeo na treću poziciju sa zaostatkom 26 sekundi.  Pinot, Dan Martin (UAE Team Emirates) i Steven Kruijswijk (Lotto NL-Jumbo) sada imaju zaostatak veći od minute.

„Ovo je bio jako hladan i težak dan. Momci iz tima su radili posao za desetoricu, kontrolirali su utrku cijelo vrijeme i ponosan sam na njih. Soler i Quintana obavili su velik dio posla, a na meni je bilo samo da dovršim stvari,“ rekao je Valverde kojemo je ovo već sedma pobjeda u sezoni.

„Znao sam da je Bernal jako brz i da neće biti lako s njim. Vrlo je talentiran vozač, ali danas je bio moj dan.“

Rezultati 4. etape:

 1. Alejandro Valverde, Movistar
 2. Egan Bernal, Team Sky
 3. Nairo Quintana, Movistar
 4. Pierre Latour, Ag2r La Mondiale
 5. Thibaut Pinot, Groupama FDJ
 6. Marc Soler, Movistar
 7. Simon Yates, Mitchelton-Scott
 8. George Bennett, LottoNL-Jumbo
 9. Hugh Carthy, EF Drapac Cannondale
 10. Daniel Martinez, EF Drapac Cannondale

Generalni poredak:

 1. Alejandro Valverde, Movistar
 2. Egan Bernal, Team Sky
 3. Nairo Quintana, Movistar
 4. Pierre Latour, Ag2r La Mondiale
 5. Simon Yates, Mitchelton-Scott
 6. Thibaut Pinot, Groupama FDJ  
 7. Marc Soler, Movistar
 8. George Bennett, LottoNL-Jumbo
 9. Hugh Carthy, EF Drapac Cannondale
 10. Steven Kruijswijk, LottoNL-Jumbo

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More