Samuel Battistella trpi brojne uvrede na društvenim mrežama zbog vožnje bicikla

Pandemija coronavirusa napravila je probleme i za mnogo profesionalnih vozača koji nisu u stanju trenirati kako bi se propisno pripremili, trenirali i natjecali pred najveću utrku na svijetu, Tour de France, koja bi trebala startati za nešto više od tri mjeseca.

Sve biciklističke utrke do kraja travnja/aprila već su otkazane, a vozačima u Francuskoj i Španjolskoj, gdje mnogi timovi imaju sjedište, izričito je rečeno da ne mogu trenirati vani.
 


"Iznimka je nezamisliva. Jasno je da se zaključavanje odnosi na sve, uključujući i sportaše", kazala je francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu.

"Za sada ne treniram, uzimam jednotjednu pauzu", rekao je u srijedu francuz Julien Bernard, vozač tima Trek-Segafredo. "Ne znamo kada će se utrke nastaviti, u najboljem slučaju to će biti krajem svibnja/maja".

Međunarodna biciklistička unija (UCI) u srijedu je izjavila za medije da će se, kad se sezona nastavi, dati prednost "događajima u kalendaru koji padaju na zakazani datum“ te pet Monumenta biciklizma (Milan-Sanremo, Tour of Flanders, Pariz-Roubaix, Liege- Bastogne-Liege i Il Lombardia) i tri Grand Toura (Italija, Francuska, Španjolska).

Monumenti, s izuzetkom oktobarske Il Lombardije, već su odgođeni, kao i Giro d'Italia, koji je bio zakazan od 9. do 31. svibnja/maja.

Organizatori još uvijek nisu razmatrali odgađanje Tour de France koji je zakazan za datum 27. lipnja/juna i 19. srpnja/jula, a koji bi se trebao završiti pet dana prije početka Olimpijskih igara u Tokiju.

Bernard vjeruje da će se napraviti dogovori za francuske sportaše.

"Za sada to su samo dva tjedna, a vlasti će vjerojatno poduzeti mjere za profesionalne sportaše, tako da nema panike", rekao je.

Francuske vlasti uvele su dvotjedni zatvor, međutim, pojasnio je kako će se pritvor vjerojatno produžiti.

U Italiji, gdje su poduzete slične mjere, vozači još uvijek mogu izaći na trening, no Svjetski prvak u kategoriji U23, Samuel Battistella kazao je da je pretrpio mnoštvo uvreda na društvenim mrežama zbog vožnje biciklom u središtu provincije Bassano del Grappa pokraj Vincenze.

"Ne mogu se voziti s natpisom na leđima na kojem piše "Radim", "Ovo je moj posao!", rekao je vozač iz regije Veneto za novine La Gazzetta dello Sport.

Drugi, poput švicarskog vozača Sebastiena Reichenbacha, smatraju da je mudrije ostati kod kuće.

"Imao bih ružan osježaj i pekla bi me savjest kada bih na treningu doživio pad i zauzeo bolnički krevet", rekao je vozač Groupama FDJ za švicarski list Le Nouvelliste.

"Tako vozim treninge na svom kućnom trenažeru i obavljam druge fizičke aktivnosti. Da budem iskren, više i ne razmišljam o trenutnoj sezoni". Sličnog pristupa i uvjerenja je njegov timski kolega Thibaut Pinot iz Francuske, koji je na društvenim mrežama objavljivao fotografije svog ulova na ribolovu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More