Santa Cruz predstavio Reserve karbonske kotače

Santa Cruz je na najbolji mogući način prezentirao svoju nadograđenu liniju kotača koju ćemo nalaziti na "top-end" biciklima ove kompanije. Od danas, ove kotače možete kupiti od bilo kojeg ovlaštenog Santa Cruz trgovca.

Santa Cruz je krenuo sa prodajom ovih kotača odmah nakon video prezentacije u kojem Danny MacAskill pokazuje da, iako kotači nisu u potpunosti otporni na oštećenje, potrebno je jako puno zlostavljanja da ih slomimo.

Santa Cruz Reserve kotači – detalji i cijene              

Santa Cruz će u ponudi imati Reserve u: dvije opcije za 27.5 inčne kotače i tri opcije 29-inčnih kotača. Obruči se vrte na DT Swiss 350 ili Industry Nine Torch nabama, povezani s DT Swiss Competition Race žbicama i Sapim Secure Lock aluminijskim niplama.

Cijena Reserve kotača s DT Swiss 350 nabama: $1,599 / £1,599 / AU$2848

Cijena Reserve kotača s Industry Nine Torch nabama: $1,799 / £1,899 / AU$3,298

ZAŠTO RESERVE?                                                 

Santa Cruz je imao blisko partnerstvo u proizvodnji visoko kvalitetnih kotača sa tvrtkom Enve, pa zašto se ovaj biciklistički brand odlučio za razvoj vlastitih karbonskih kotača?

"Mislili smo da možemo napraviti nešto još bolje", rekao je menadžer Santa Cruz proizvoda, Josh Kissner.

"Postojala su dva problema s postojećim proizvodima. Jedan od njih je da oni često pucaju, i drugi je da naša bicikla doista imaju žestoke vožnje", dodao je.

Kako bi se uravnotežila dugotrajnost i težina, Reserve rubovi koriste promjenjivu debljinu stijenke, uklanjajući materijal s područja obruča gdje je rizik od pucanja nizak, te se povećava u područjima koja doživljavaju visoke stresove. Ove značajke namijenjene su za poboljšanje trajnosti, a obruči uključuju obode za koje se tvrdi da su 30% deblji od većine kotača na tržištu, te je karbon dodatno pojačan oko nipli.

Santa Cruz donosi neke značajne tvrdnje o čvrstoći ovih kotača, navodeći da ovi kotači nadmašuju najbolje obruče koje imamo na tržištu što podupiru sa rezultatima na testovima.

Tvrtka podupire svoje tvrdnje s doživotnim jamstvom – a ne samo s dobiveniim rezultatima proizvođača. Ako ste izvorni vlasnik Reserve kotača i slomite obruč tijekom vožnje, tvrtka će isporučiti zamjenski u roku od 24 sata, tvrdi Santa Cruz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More