Garmin Edge 1030 – Uskoro…

Garmin Edge 1000 se već dugo vremena nalazi na tronu biciklističkih računala no vrijeme je za nadogradnju, a njegov nasljednik će po svim najavama biti Garmin Edge 1030.

Garmin će službeno predstaviti svoj novi Edge 1030 na Eurobike sajmu u Friedrichshafenu, krajem ovog mjeseca što nam je još jedna stavka u "The Bucket" listi za posjetiti ove godine.

Prema GPSRumors portalu gdje smo našli slike i detalje novog Edge 1030, a koje su navodno procurile sa web stranice Cycle Republic, na osnovu samih slika možemo već dobiti neke informacije o novom Garmin biciklističkom računalu. Na osnovu slika, možemo vidjeti da novi Edge 1030 ima veći ekran, dulji vijek trajanja baterije, poboljšane biciklističke značajke i još dosta toga.

No, da ne okrivimo samo Cycle Republic za curenje informacija, ime Garmin Edge 1030 se pojavilo i na službenim Garmin stranicama, među listom kompaktibilnih Bluetooth uređaja.

 

Promjene na računalu su načinjene kako bi se povećala upotrebljivost uređaja, tako da je ekran povećan sa 3 na 3.5 inča. Sa ovim je omogućeno prikazivanje više podataka na ekranu, kao i veća i jasnija grafika. Trajanje baterije je 16 sati, što je za sat duže u odnosu na Garmin Edge 1000, koji je trajanje baterije imao do 15 sati.

Osim ovih promjena, čini se da Garmin pokušava učiniti Edge 1030 još integralnijim za biciklizam, uz poboljšanu svijest o biciklizmu (cycling awareness), za što pretpostavljamo da se radi o novoj paleti Varia radara za bolju sigurnost na cesti.

Popularno planiranje ruta postaje zanimljivije, na način da ćemo prilikom prenosa aktivnosti na Garmin Connect moći unijeti podatke o ruti, tako da ćemo prilikom planiranja rute imati podatke o najboljim i najzanimljivijim cestama za vožnju na području u kojem se nalazimo.

Uz novi Edge 1030, doznajemo da će biti predstavljene i nove Vector pedale sa mjeračem snage. Biti će redstavljene pod imenom Vector 3 i izgleda da će imati moderan dizajn, a instalacija bi trebala biti mnogo jednostavnija.

Radujemo se prezentaciji novog Garmin Edge 1030 uređaja, te se nadamo da ćemo ga uskoro imati u našim rukama na testiranju.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More