Schurter i Włoszczowska najbrži u Val di Soleu

Za vikend je u Val di Soleu održana četvrta po redu XCO utrka Svjetskog kupa.

Na samom startu muške utrke Nizozemac Mathieu van der Poel je iskoristio dobru startnu poziciju koju je zaradio pobjedom na kratkoj XCC stazi te je zajedno sa Brazilcem Henrique Avanciniem postavio početni tempo. Svjetski prvak Nino Schurter je nakon prvog kruga preuzeo vodstvo i od tog trenutka postavio snažan tempo koji je samo van der Poel mogao pratiti.  U pratećoj grupi su se nalazili Braidot, Avancini, Gerhard Kerschbaumer, Florian Vogel, Mathias Flückiger i Stephane Tempier koji su tokom utrke pokušali pratiti tempo Švicarca.

Kerschbaumer i van der Poel su jedini bili raspoloženi za ozbiljniju pratnju Schurteru a Kerschbaumer je u šestom krugu i dostigao Švicarca te su zajedno ušli u posljednji krug. Schurter je iskoristio svoju bolju tehniku prilikom posljednjeg spusta da bi u cilj ušao sa prednosti od šest sekundi ispred  Kerschbaumera te tako osigurao svoju 29 pobjedu u svjetskom kupu. Treće mjesto je zauzeo Mathieu van der Poel dok su postolje još osigurali Avancini i Vogel.

U ženskoj utrci vodeća u ukupnom poretku Annika Langvad je izvukla deblji kraj u kaotičnom startu te je morala napustiti utrku nakon jakih bolova u zglobu. Do svoje prve pobjede nakon 2012. godine došla je Maja Włoszczowska sa 9 sekundi prednosti ispred Emily Batty i 30 sekundi prednosti ispred Jolande Neff. Postolje su još upotpunile Pauline Ferrand-Prévot i Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Već sljedećeg vikenda očekuje nas peta utrka u kalendaru koja se održava u Vallnordu u Andori.

Slike preuzete sa www.redbull.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More