Porte potpisao za Trek-Segafredo

Prema izvještajima portala Cyclingnews Richie Porte je dogovorio dvogodišnju suradnju s momčadi Trek-Segafredo. Posljednjih tjedana kružile su priče kako je Australac blizu prelaska u američku World Tour momčad, a dogovor je konačno pao prošlog tjedna. Zbog UCI-jevih pravila na službenu potvrdu transfera čekat će se do 1. kolovoza.

Porteov odlazak iz BMC Racinga dogodio se iz nekoliko razloga, a jedan od njih je svakako nesigurnost po pitanju opstanka tima. Australac je proveo nekoliko uspješnih sezona u švicarskoj momčadi, ali nedostatak sponzora za narednu sezonu naveo je Portea na odlazak u novu sredinu.

Trek-Segafredo je odlično okruženje za 33-godišnjaka s mnoštvom mladih vozača i iskusnim Baukeom Mollemom. Momčad nije uspjela nadomjestiti odlazak Alberta Contadora u mirovinu na kraju prošle sezone, budući da je El Pistolero povlačenje najavio tek nakon Tour de Francea te se tim tako našao u utrci s vremenom za potpis nove Grand Tour zvijezde. U to vrijeme vozači poput Fabia Arua i Dana Martina su već dogovorili suradnju s novom momčadi, međutim to je ostavilo dodatni budžet za narednu sezonu te od Trek-Segafreda možemo očekivati još zvučnih pojačanja ovoga ljeta.

Porte će imati dobru potporu unutar momčadi, budući da pregovori s Mollemom oko produženja ugovora idu u pravom smjeru. Također, Australac će imati priliku da vozi Tour de France 2019 kao kapetan, dok će pored toga biti lider i na sedmodnevnim utrkama, što je njegova uža specijalnost.

Kapetan BMC-a imao je mnoštvo ponuda na stolu, između ostalih interes je pokazao i Aqua Blue Sport, međutim on se ipak odlučio za Trek. Američka momčad se suzdržala službenih komentara oko transfera, ali su potvrdili kako su nešto ranije ove sezone ponudili ugovor Simonu Yatesu, koji ih je odbio te produžio suradnju s Mitchelton-Scottom.

Porte nije jedini vozač koji je već pronašao novi angažman van BMC-a, budući da su Dylan Teuns, Damiano Caruso i Rohan Dennis dogovorili dvogodišnje ugovore s Bahrain Meridom, dok će redove Trek-Segafreda od naredne sezone pojačati još Giulio Ciccone i Ivan Ramiro Sosa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More