Schurter spreman za osvetu na Absa Cape Epic

Pobjednik Absa Cape Epic u 2017. godini, plus Svjetski i Olimpijski XCO prvak, Nino Schurter vratit će se na utrku u 2019 godini – s jednim ciljem. Da bi povratio titulu bez koje je ostao u 2018. godini. Njegov novi partner je Andri Frischknecht, te tim za podršku DSV/SCOTT-SRAM, sa europskim prvacima Larsom Forsterom i Gertom Heynsom.

Schurterova obrana naslova u 2018 godini bila je gotova prije nego što je utrka stvarno počela. Matthias Stirnemann, s kojim je Schurter pobjedio na Absa Cape Epic 2017, započeo je utrku s bolešću. Iako je par bio četvrti u Prologu, za jednu sekundu brži od eventualnih pobjednika utrke Jaroslava Kulhavya i Howarda Grottsa, njihova se utrka završila je na pola etape. Do kraja etape izgubili su više od dvadeset minuta u odnosu na svoje suparnike u klasi. Schurterov san da postane prvi vozač okoji bi odbranio tirulu na Absa Cape Epic propao je. Posljednji puta to je učino Christoph Sauser u 2012. i 2013 godini.
 


U 2019. godini vozit će se uz Švicarskog Epic prvaka, Frischknechta za svoj šesti Abs Cape Epic nastup. Unatoč tome što je u sportu osvojio gotovo sve glavne naslove, njegova motivacija i dalje gori jednako sjajno kao i uvijek. "Još uvijek volim utrke – još uvijek volim sebe izazivati. Ova glad za najboljim utrkama nije nimalo manja nego prije", izjavio je sedmogodišnji svjetski XCO prvak.
 


Ovom prigorom DSV-Scott-SRAM napravio je i vrlo zanimljiv video, kao svojevrsnu najavu dolaska na Absa Cape Epic.

 


Pomagači Schurteru i Frischknechtu u nastojanju da povrate titulu SCOTT-SRAM tima su Forster i Heyns. Par će se voziti u bojama DSV/ SCOTT-SRAM-a jer su sponzori Južnoafričkog Prvenstva u maratonu također zastupljeni na dresovima tima. To će biti debi Forstera na Absa Cape Epic utrci, ali u Heynsu ima jednog od najtalentiranijih vozača u Južnoj Africi koji će mu pomoći da premosti jaz u iskustvu. "Čuo sam mnogo sjajnih priča o Absa Cape Epic", rekao je Forster. "Stvarno sam uzbuđen što ću napokon biti na startnoj liniji jedne od najprestižnijih etapnih utrka na svijetu".
 


Partnerstvo SCOTT-SRAM-a i DSV-a posebna je suradnja za Abs Cape Epic 2019. koja je realizirana od strane dvojice bivših profesionalnih biciklista: Thomas Frischknecht – legenda brdskog biciklizma i vlasnik SCOTT-SRAM-a, te Malcolm Lange iz Lange Sportsa – višestruki južnoafrički cestovni prvak i vlasnika tvrtke "DSV Pro Cycling". Heyns je izjavio: "Prije nekoliko mjeseci dobili smo poziv od Thomasa Frischknechta, voditelja SCOTT-SRAM tima, pitajući me da li sam zainteresiran za udruživanje s Larsom Forsterom za Absa Cape Epic utrku. Nema sumnje da je Lars nevjerojatan sportaš i definitivno vozač koji je spreman za jedno ovako žestoko natjecanje, osjećam se vrlo privilegiranim što mi je pružena ova prilika i vrlo sam zahvalan na tome kako su svi bili skloni suradnji između SCOTT-SRAM-a i DSV".

Absa Cape Epic 2019 održava se od 17. do 24. 3. 2019 godine. Mi ćemo naravno, kao i do sada, pratiti ovu utrku te vas izvještavati o svim detaljima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More