8 razloga ZA učlanjenje u biciklistički klub

Biciklistički klubovi su okosnica biciklističke scene i zajednice te neprocjenjiv izvor znanja i savjeta koji vam mogu pomoći da unaprijedite vase biciklističke vještine.

Ne morate da se učlanite i pridružiti klubu odmah da bi vozili s njima. Većina klubova će vam dopustiti vožnje s njima prije nego se odlučite učlaniti u njihov klub. Tako na prethodnim vožnjama možete saznati više o klubu, kao i atmosferi koja vlada u njemu. Kontaktirajte predsjednika kluba kako bi saznali više o klubu, te stvarima koje želite znati.

1. Upoznat ćete ljude koje vole bicikliranje kao i vi                                                  

Klubovi imaju osobnost. Pronađite klub koji odgovara vašim interesima. U većini klubova glavne grupne vožnje odvijaju se vikendom, obično nedjeljom gdje se okuplja velik broj članova kluba. Radnim danima zbog obveza i posla ta okupljanja su malobrojnija.

2. Otkrit ćete nove rute i puteve                                                                 

Umorni ste od vožnji po istim monotonim rutama? Prednosti učlanjenja u klub su velike kada se radi o istraživanju i poznavanju ruta, i novih staza. Ekipa u klubu proširit će vam pogled na rute za koje niste ni znali, te vaše bicikliranje učiniti jos primamljivijim.

3. Vožnja podrazumjeva i kavicu, te razgovor u dobrom društvu

Na klubskim vožnjama kavica je neizostavan ritual, gdje se obično vode razgovori o biciklizmu. Tu ćete razmijeniti svoja iskustva, saslušati te čuti iskustva drugih biciklista. Neminovna je i diskusija o novim tehnologijama, te naravno neizostavna priča čiji i koji bicikl je najbolji (šala).

4.Utrkivanje                                                                      

Ako ste uvijek gledali i promatrali na Tv-u bicikliste kako se utrkuju i željeli biti na njihovom mjestu, biciklistički klub vam i tu može biti od pomoći. Svaki ozbiljni biciklistički klub ima natjecateljsku sekciju koja se natječe na regionalnim utrkama. Ako vam se svidi ideja, možete se okušati i na natjecateljskom polju.

5. Grupne Vožnje                                                                                      

Vi možda volite voziti sami i to je u redu, ali grupne vožnje vam mogu dati sigurnost ako stvari krenu krivo. Uostalom grupa će vas vući i dati vam snagu za koju niste ni znali da postoji.

6.Trening                                                                                   

U klubu ćete dobiti plan treninga i savjete kako pravilno trenirati, te poboljšati svoju formu. Savjeti od starijih biciklista dobro dođu za vaš napredak.

7. Usavršavanje vještina                                                                           

Vožnja s klubom je dobar način za učenje korisnih vještina. To su većinom vještine koje su vam potrebne za vožju u grupi. Možda ne znate kako rukom upozoriti vozača na opasnost na cesti, ili dati smjenu. sve te finese lako naučite u društvu.

8. Razni popusti                                                      

Mnoge biciklističke trgovine nude popuste članovima klubova, te i tu možete profitirati.

Mi se slažemo, nadamo se i Vi. Zajedno je lakše.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More