Specialized Pitch 650B

Sunčan dan iskoristili smo za testnu vožnju Specialized Pitch 650b modela za 2017 godinu.

Sezona je krenula i već mnogi traže svoj "prvi" bicikl kojim će ozbiljnije zakoračiti u svijet brdskog biciklizma. Predstavljamo vam jedan takav bicikl iz Specialized ponude

 

Prvi dojmovi su fantastični, bicikl se odlično pokazao na šumskoj stazi prepunoj korijenja i uskih zavoja. Glavna karakteristika bicikla je svakako dizajn. Ekipa iz Specialized radionice uložila je mnogo truda, a rezultati su nas oduševili. Sportski okvir izađen je od visokokvalitetnog A1 Premium aluminija, a pored odličnog izgleda dobro se pokazao i na terenu gdje vozaču pruža osjećaj udobnosti i sigurnosti.

 

SR Suntour XCR amortizer također se iskazao na korijenju. Sa 100 milimetara hoda odlično upija vibracije te čini upravljanje i kontrolu nad biciklom veoma laganim. SR Suntour je početni rang vilica znamo već kako radi i ne možemo nešto posebno očekivati od njih, no Specialized je uspio da usavrši njihov rad uz pomoć Multi Circuit Damping sistema koji je zaštićen i možete ga pronaći samo na vilicama koje su ugrađene na Specialized bicikle. "Multi Circuit Damping" je jedan dodatak unutar vilice koji znatno poboljšava svojstva Suntour vilica i daje joj fine kompresije, pogotovo kod povrata, ne osjete se udarci prilikom povrata opruge.

  
 

Što se tiče pogonske grupe Pitch Comp 2017 koristi Shimano komponente koje ne treba posebno predstavljati. Prednji mjenjač je Shimano Altus, dok je straga devetobrzinski Shimano Deore Shadow koji nas je iznenadio vrlo preciznim radom. Ručice mjenjača (popularni šifteri) su Shimano Altus RapidFire s pokazivačem brzina. Pored pouzdanog rada vizualno su dopadljive na Specialized Stout volanu.


  

Lanac je KMC X9, dok je kaseta Sunrace s rasponom od 11 do 34t što omogućuje vožnju na velikim usponima, a neće vas iznevjeriti ni na ravničarskim dionicama kada vozač zahtijeva veću brzinu. Zajedno sa zupčanicima pogona 22/32/44t čine bicikl pogodnim za svaku vrstu terena. Ni po pitanju kočnica Specialized nije podbacio. Hidraulične Shimano BR-M315 kočnice u kombinaciji sa 160 milimetarskim diskovima daju potrebnu dozu sigurnosti vašoj vožnji i samim tim utječu na samopouzdanje po terenskoj vožnji.

 

27.5-inčni kotači Specialized Stout 650b s duplim zidom zajedno s Ground Control gumama pružaju dobro prijanjanje kako na makadamskoj, tako i na asfaltnoj podlozi. Dimenzije točka od 27.5 inča daju biciklu ubrzanje i okretljivost kao 26- inčni, a pružaju sigurnost pri svladavanju prepreka i rupa kao 29-inčni kotači što Vas čini nezaustavljivima na cross country terenu.

 

Sve u svemu kada sumiramo dojmove Specialized Pitch Comp 650b je sjajan omjer cijene i kvalitete, a odličan dizajn pruža dodatnu dimenziju vožnji. U samom je vrhu kategorije rekreativnih brdskih bicikla, a odnos uloženog i dobivenog stavlja ga među europske Best Buy liste MTB bicikala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More