Specialized predstavio novi Sirrus i Sirrus X karbon

Specialized je nove Sirrus bicikle najavio sa uzrečicom “budućnost je u osjećaju”, a očigledno je da osjećaj izvrsne vožnje donosi sljedeća generacija bicikala koja je lagana, udobna i brza.

Budućnost je u osjećaju

Znate staru izreku, “morate vidjeti da biste povjerovali”? Pa, očito je da u Specializedu vjeruju u tu izreku i to potvrđuju sa novim Sirrus biciklima čije vožnje morate osjetiti da biste povjerovali. Izrađen s preciznom ravnotežom značajki koje donose performanse i dizajna usmjerenog na udobnost, Sirrus karbon spaja viđenje s vjerom.

Sirrus X
Sirrus X

S laganim karbonskim okvirom koji je podjednako udoban i krut dok prolazite kroz gradski kaos ili lutate udaljenim brdima, Sirrus karbon daje zastrašujući osjećaj koliko sofisticirani stroj može biti dobar. Ali ne dopustite da vas njegova opuštena osobnost zavara. Dovest će vas od starta do cilja dosta brzo, jer baš kao i vi, ova stvar se ne zadovoljava samo održavanjem jednakog tempa.

Sirrus je sljedeća generacija laganih performansi i udobnosti.

Sirrus X

Optimiziranost

Ako pri prvom sjedanju na bicikli imate osjećaj kako su u Specializedu izmjerili vaše tijelo prije nego što su dizajnirali ovaj bicikl, niste daleko. Kao i kod svih Specialized karbonskih bicikala, geometrija svakog okvira jedinstveno je izrađena. Taj proces izrade nazivaju “Rider-First Engineered™” i to je ono zbog čega biciklisti svih veličina ostaju vjerni Specializedu. Za svaki okvir, svaka veličina cijevi i raspored karbona posebno su odabrani kako bi se postigla optimalna ravnoteža krutosti, težine i odziva kako bi se osiguralo da ćete bez obzira na veličinu koju vozite doživjeti najbolju vožnju na svijetu.

Lagani karbonski okvir Sirrus bicikla omogućuje razinu manevriranja koja nije uobičajena za tako udoban bicikl. Dakle, uzmite kavu u jednu ruku, a Sirrus u drugu i krenite prema vratima. Zatim se pripremite za iskustvo ubrzanja koje kao da dolazi gotovo bez napora od trenutka kada gume dodirnu asfalt.

Sirrus X
Sirrus X

Ovaj bicikl radi za vas

Sirrus Carbon oprašta, fleksibilan je i dovoljno brz da se kreće brzinom života – što god to danas bilo.

Future Shock

Specialized je posebnu pažnju posvetio na funkcionalnost i uglađenost koja nadilazi ono što se može vidjeti golim okom. Osjećat ćete istu uravnoteženost zahvaljujući Future Shocku, Specializedovom jedinstvenom dizajnu ovjesa koji sprječava da oštre frekvencije uzrokovane neravninama na cesti dopru do upravljača i vaših ruku.

Sirrus X

Compliance Junction

Izvanredne performanse Sirrus karbon okvira počinju u njegovom srcu, “Compliance Junction”. Dizajniran je da ima pravu količinu savitljivosti i oprosta preko karbonskog okvira bez žrtvovanja performansi i učinkovitosti. Rezultat je vožnja tako glatka i udobna da je doista bez premca u svojoj kategoriji. Pa, stoga dolazi i činjenica da jednostavno izgleda tako prokleto dobro.

SIRRUS X nasuprot SIRRUS-a

SIRRUS KARBON 6.0: Svaka komponenta svakog modela Sirrus bicikla odabrana je posebno s ciljem stvaranja lagane, okretne vožnje poput Sjeverne zvijezde. Istaknute značajke uključuju minimalistički, ali učinkovit SRAM Eagle 1x pogonski sklop za uglađeno, pouzdano mijenjanje brzina i hidrauličke disk kočnice za optimalnu kontrolu brzine. A s dodatkom guma koje dolaze bez zračnica, prošli su dani kada ste stajali na rubu ceste dok ste popravljali kvar.

Gume: Razmak između guma do 42c za maksimalnu upravljivost i fleksibilnost.
Pogon: SRAM GX Eagle Lunar 1x pogonski sklop za jednostavno, glatko mijenjanje brzina.
Kočnice: SRAM Level TLM Brakes 160mm/160mm

SIRRUS CARBON X 5.0: Nikada niste ostali unutar teksta? Nismo ni mi. Da smo mislili da je to problem, nazvali bismo Sirrus X 5.0 rješenjem. Umjesto toga, mi to nazivamo odgovorom — za bicikliste koji žele pomicati granice i ići dalje od kolnika.

Sirrus X ima sve što jedan Sirrus bicikl treba da posjeduje, ali s odabranim komponentama specifičnim za neupitne performanse na još raznolikijem terenu. Mogućnosti Sirrusa X šire se još više, precizno režući šljunak i zemlju dok popularne, užurbane rute ostavljaju u prašini.

Gume: 38c Pathfinder gume s gaznim slojem koji pruža trakciju, udobnost i izdržljivost na i izvan utabanih staza.
Pogon: SRAM NX Eagle
Sjedalo: Roval Terra Sjedalo ima naprednu kompozitnu konstrukciju za postizanje vertikalne usklađenosti pri vožnji.

Beyond Gender

Filozofija Specializeda ovdje je jednostavna: ne pravite razliku tamo gdje je nema. Budući da se proporcije tijela razlikuju jednako unutar spola kao i između njih, Sirrus je dizajniran kao zajednička platforma.

Sirrus X

Izgled Sirrusa odraz je njegove svrhe – maknite se s puta i uživajte u vožnji biciklom. Bezvremenske i klasične, boje prenose razinu nenaglašene profinjenosti koja kaže ‘brzo bez bljeskalice’. Izgled je također odraz nnjihovog Beyond Gender pristupa dizajnu bicikala. Sirurs je dizajniramo za pojedinca i kako kažu u Specializedu, ne izrađuju proizvode specifične za muškarce – ili žene, osim ako ne postoji stvarna prednost performansa uz podatke koji podupiru takvu odluku.” – izjavila je Kayla, voditeljica koncepta robne marke.

Tablica usporedbe specifikacija

 Sirrus Carbon 6.0Sirrus Carbon X 5.0
KočniceSRAM Level TLM kočnice 160/160Tektro TKD-148 kočnice 160/160
GrupaSRAM GX Eagle Lunar mehaničkaSRAM NX Eagle mehanička
KasetaSRAM PG1230 SRAM PG1210
PogonSRAM Rival DUB 40TSRAM S650 38T
GumeRoubaix Pro 30/32Pathfinder Pro 38c
VilicaKarbon Thru-Axle FS vilicaKarbon Thru Axle-FS vilica

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More