Specialized predstavio novo Power Mimic sjedalo

Mnoge žene osjećaju bol i utrnulost na području gdje sjedalo dolazi u dodir sa tijelom dok voze bicikl, a to ima i svoje stvarne posljedice.

Neke žene će voziti manje, neke će prestati voziti, a u ekstremnim slučajevima neke čak i traže kirurške intervencije. Specialized je izgleda došao do riješenja problema, a svoje riješenje predstavljaju u novom ženskom Power Mimic sjedalu za koje kažu da je njihovo najudobnije sjedalo koje su ikada napravili.
 


Ženski biciklizam je nešto čemu se pridodaje mnogo pozornosti, a dokaz tome je i novo žensko Power sjedalo sa Mimic koje nam dolazi od Specializeda. Mnoge žene i dalje se bore sa pronalaženjem kvalitetnog sjedala koje će ih držati udobnim za vrijeme dugih vožnji. Znači, kada sam na Specialized prezentaciji u Rabcu čula za novi dizajn ženskog Power sjedala sa Mimic – privukli su moju pozornost.

 

 

Specialized Power sjedalo bi moglo biti prava revolucija za žene koje uživaju u blagodatima biciklizma i doista, vrijeme je da žene da u potpunosti iskoriste svoje prednosti. Po najavama Specializeda Power Mimic sjedalo riješava tipične ženske oblike boli, a do riješenja su došli tako da su ispunili udubljenje na pametan način kroz iscrpna istraživanja i metode dizajna protetike.
 

 
 

Specialized konačno želi otvoreno razgovarati o problemu sjedala i boli kod žena i razbiti tabu temu. Power je već imao unisex oblik, ali udubljenje na njemu je moglo uzrokovati da neke žene imaju probleme sa intimnim dijelom tijela. Druge su pak osjetile previše pritiska na prednjem dijelu sjedala ili na sjednim kostima. Dr. Andy Pruitt, koji dugo djeluje u odjelu Body Geometry, proveo je dvije godine sa svojim timom na istraživanjima kako bi razvio riješenje za sve te probleme.

 

 

Tamo gdje postoji volja dr. Andy Pruitt i njegov tim pronaći će način. I da bi dobili ovaj dizajn, koji je izgrađeni na Body Geometry temeljima bilo je potrebno: identificirati problem, riješiti ga kroz dizajn i potvrditi ga znanstveno.

KAKO RADI 
 


Ovo je sjedalo koje Vas stavlja na prvo mjesto. Sa svim svojim Body Geometry značajkama, sjedalo je ergonomski dizajnirano i znanstveno testirano kako bi se smanjio pritisak i pružila strukturna podrška potrebna za pravilan protok krvi u ključnim područjima. U međuvremenu, višeslojni sustav jastučića je oblikovan u sjedalo, kako bi se spriječio pretjerano visok pritisak na mekano tkivo, tako da možete više voziti s više udobnosti.

 

 

Upotrebom pjena s različitim gustoćama (koje simuliraju meke dijelove, plus Mimic značajka) za upotrebu na različitim mjestima, postiže se ravnoteža u mekim tkivima koja su u dodiru sa sjedalom. Istodobno, pritisak je također olakšan. Najbolja prilagodba koju možemo vidjeti golim oko je udubljenje koje je sada zatvoreno. Umjesto rupe koju smo imali ranije, na tom je mjestu sada meka vrsta memorijske pjene. Ista vrsta materijala, ali u tanjem sloju koji je jednako mekan, također se nalazi na prednjem djelu sjedala. Na stražnjoj strani sjedala, gdje dolazi tjelesna težina, dolazi čvršća vrsta pjene koja pruža strukturnu podršku.

Prema Specializedu, ovo sjedalo bi trebalo riješiti probleme kako iskusne vozača koje su imale probleme sa svojim sjedalom, tako i za početnike i rekreativne bicikliste koje su razmišljale o odustajanju od bicikliranja nakon nekoliko negativnih i bolnih iskustava.
 


Četiri Power Mimic Sjedala

Žensko Power Mimic sjedalo dostupno je u širinama od 143, 155 i 168 mm. Također je dostupno u četiri različita modela i razinama cijena:

S-Works – težina 170 grama (143 mm), preporučena cijena 299,90eura
Pro – težina 219 grama (143 mm), preporučena cijena 229,90 eura*
Expert – težina 200 grama (143 mm), preporučena cijena 129,90 eura
Comp – težina 220 grama (143 mm), preporučena cijena 89,90 eura
*Pro-model ima karbonsku oblogu koja je malo teža, ali nudi bolja vibracijska prigušenja od kombinacije najlon/karbon obloge koju možete pronaći u jeftinijim modelima, kako tvrde u Specializedu.

Sva Power Mimic sjedala su SWAT-kompatibilna i mogu prihvatiti Specialized-ova brza riješenja na probleme na vožnji, poput alata i pribora za punkcije, kao i boce za vodu.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More