Specialized predstavio Turbo Levo SL za djecu

Električni bicikl posebno dizajniran za djecu – s performansama modela za odrasle. Specialized je upravo predstavio novi Turbo Levo SL Kids bicikl koji nudi potpuno novi način zabave na stazama (ili držanja koraka s odraslima). Bicikl dolazi sa težinom od 16.6kg i pravi je e-bicikl, opremljen istim dijelovima kao Levo SL za odrasle.

Turbo Levo SL Kids

Predstavljamo Specialized Turbo Levo SL Kids

Ideja dječjeg modela Turbo Levo SL je dati djeci dodatni poticaj na stazama. Kako pomoći tim malim nožicama da svladaju velike uspone i možda svladaju uspone za koje nisu mislili da je moguće savladati. Dodatni poticaj mogao bi pomoći mladim bajkerima da se snađu stazama i voze brdski bicikl poput iskusnijih biciklista.

Turbo Levo SL Kids

Specializedov Levo SL Kids možda je samo jedan od najskupljih dječjih bicikala dosad, prepun komponenti provjerenih na stazama i vrhunske tehnologije koju biste očekivali u verzijama za odrasle najboljih električnih brdskih bicikala ovog brenda.

Turbo Levo SL Kids
Turbo Levo SL Kids

Specialized se ovim potezom pridružuje nizu drugih brendova koji ne odustaju od vrhunskih dječjih bicikala poput Cubea, koji je nedavno predstavio Cube Flying Circus 240, Prevelo sa svojom serijom brdskih bicikala visokih specifikacija Prevelo Zulu i YT Industries koji je nedavno proširio svoju MTB ponudu za djecu s novim Jeffsy Primus 27.

Pogledali smo karakteristike Levo SL Kids kako bismo vidjeli opravdava li cijenu od 4.000 eura.

Turbo Levo SL Kids

Specialized kaže da su stavili isti inženjering i pažnju na detalje kao i kod bilo kojeg od njihovih bicikala za odrasle, jer, da citiram Whitney Houston “oni vjeruju da su djeca budućnost”. Levo SL Kids stoga dobiva istu bateriju od 320wh i motor koji napaja Levo SL za odrasle. Specialized dodaje da Levo SL u punoj veličini, kojim biciklira odrasla osoba, daje do 5 sati dometa, dok Levo Kids SL, s mnogo manjim bajkerom, dobiva znatno povećanje dometa.

Geometrija

Gornja cijev okvira je vrlo niska, idealna za ulazak i silazak sa bicikla, kao i silazak kada staza postane prezahtjevna. Geometrijski gledano, Kids Levo SL ima kut cijevi glave od 66° uparen s dugim dosegom. Veći doseg prilično je progresivan za dječji bicikl; To mladog bajkera održava motiviranim, ali ujedno i sposobnim za učinkovito upravljanje i vožnju bicikla.

Levo SL Kids doalzi sa Specialized A1 Premium Butted aluminijskim okvirom s modernom, progresivnom geometrijom. Lagan bicikl i otporan na udarce staze s komponentama provjerenim upravo na Trail stazama za je i dizajniran iz temelja. Specialized kaže da su zadržali gornju cijev okvira niskom za dodatno povjerenje, smanjili kut glave okvira, produžili doseg za stabilnost pri brzini i skratili cijevi lančane kako bi pružili maksimalnu pokretljivost i odziv. Kažu da je rezultat bicikl koji donosi maksimalnu sposobnost pri bilo kojoj brzini i bilo kojem terenu.

Turbo Levo SL Kids
Turbo Levo SL Kids

Za navedenu cijenu očekivali biste ozbiljne komponente, a u Specializedu kaže da će RockShox Reba zračna vilica sa 100mm hoda suspenzije ponuditi istinske performanse na stazama. SRAM NX s 11 brzina pruža performanse pogonskog sklopa i uparuje se s SRAM Level T hidrauličkim kočnicama za veliku snagu zaustavljanja. Komplet za završne obrade dolazi od Specializeda, dok pomična sjedišna cijev s hodom od 80mm dolazi od TranzX-a.

Turbo operativni sustav udvostručit će napore malog bajkera, isporučujući snagu kada je to potrebno glatko i bez napora. Specialized dodaje da postoji mnogo više od Turbo operativnog sustava osim snage i dometa, te prati niz informacija poput stanja motora i baterije i statistike vožnje. Može primati bežična ažuriranja radi poboljšanja performansi koje će dolaziti u budućnosti.

Aplikacija Mission Control omogućuje visoko podesivu kontrolu za Levo SL Kids, dopuštajući roditeljima da prilagode snagu bicikla na temelju djetetovih sposobnosti vožnje. To znači da djeca mogu započeti s niskom podrškom/snagom kako bi stekla predodžbu o tome za što je e-MTB sposoban i povećavati se s povećanjem snage kako se samopouzdanje i vještine poboljšavaju. Opcija za stvaranje i imenovanje različitih načina rada u aplikaciji Mission Control također omogućuje roditeljima da planiraju napredak djeteta ili brzo mijenjaju modove vožnje kako djeca napreduju s različitim sposobnostima.

Levo SL Kids dolazi u jednoj veličini i inteligentno je dizajniran za pružanje učinkovite vožnje za vozače visine između 122-152 cm (približno u dobi od 6 godina i više). Niska gornja cijev okvira pruža mnogo slobodnog prostora za niže bajkere, dok stariji, iskusniji biciklisti doživljavaju okretniju vožnju zahvaljujući kraćem međuosovinskom razmaku i manjem biciklu u odnosu na njihov stas.

Međutim, vrijedi napomenuti da nekim zemljama zbog zakona djeca moraju imati 14 ili više godina da bi legalno mogla voziti e-bicikl na javnim cestama ili mjestima. Zakoni i propisi koji se odnose na korištenje električnih bicikala značajno se razlikuju ovisno o geografskom području, čak i unutar određene zemlje ili države. Stoga prije kupnje vrijedi provjeriti pravila na određenim lokacijama.

Dostupnost, cijene i specifikacije

Specialized Levo SL Kids e-MTB sada je dostupan kod svih ovlaštenih Specialized trgovaca kao i putem službene Specialized web stranice. Levo dolazi u jednoj veličini po cijeni od cca. 4.000,00 €.

Za više informacija o cijenama i dostupnosti posjetite M-Bike Shop i/ili ExtremeShop Split – ovlaštene Specialized trgovce.

SPECIFIKACIJE:

 • Okvir: Specialized A1 Premium Aluminij
 • Motor: Specialized 1.2 SL
 • Baterija: Specialized SL1-320, potpuno integrirana, 320Wh
 • Vilica: RockShox Reba 100mm
 • Pogon: SRAM X1 155mm
 • Kaseta: SRAM PG-1130, 11 brzina, 11-42
 • Stražnji mjenjač: SRAM NX
 • Ručice mjenjača: SRAM NX
 • Nosač sjedala: TranzX Dropper, 80mm
 • Sjedište: Specialized Bridge sport
 • Kočnice: SRAM Level T, Post Mount, 160 mm
 • Kotači: Specialized aluminijski
 • Gume: Ground Contro, tubeless
 • Cijena: cca. 4.000,00 €

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More