Specialized S-Works Power Mirror sjedalo uskoro na tržištu

Biciklistička industrija neprestano se razvija i dok se novi proizvodi uvode gotovo svakodnevno, moramo priznati da neki imaju vrlo kratak vijek trajanja.

No, Mirror tehnologija koju je prije godinu dana predstavio Specialized mogla bi biti jedna od onih koje predstavljaju pravu revoluciju.
 


Specialized S-Works Power Mirror sjedalo je napravljeno stvaranjem tekuće polimerne strukture ispisane 3D-om, putem vrlo napredne tehnologije koja znatno olakšava sjedalo u usporedbi s konvencionalnim materijalima i nudi puno više udobnosti prilagođavajući se anatomiji svakog vozača.
 


Pravi ključ uspjeha S-Works Power Mirror sjedala je ta što njegova struktura omogućuje raspodjelu pritiska na način koji je prethodno bio nemoguć pomoću pjene.
 


Specialized tvrdi da su, nakon što su s Mimic-om pomaknuli uzorak pjene do krajnjih granica, sada učinili ogroman iskorak unaprijed s ovom metodom. Polimer se ispisuje pomoću snopa svjetlosti, koji odražava individualnu anatomiju svakog vozača.

video

"Mekani" sloj stvoren na temelju ove napredne tehnologije podržan je bazom od karbonskih vlakana s karbonskim šipkama koje stvaraju vezu s cijevi sjedišta.
 


Specialized S-Works Power Mirror sjedalo testiralo se većinu 2019. godine, a vozili su ga i testirali cestovni vozači ekipe Bora-Hansgrohe, kao i neki MTB biciklisti tima Factory Racing. No, uskoro izlazi i konačna verzija ovog sjedišta.
 


Ovo 243mm dugo sjedalo bit će predstavljeno u dvije širine, 143 i 155mm, a njegova težina bit će oko 190 grama. Ovo nije najlakše sjedalo na tržištu, ali je jedno od najlakših. Štoviše, čini se da težina nije njegova jača točka, već njegova razina udobnosti.
 


Sve upućuje na činjenicu da će službeno predstavljanje ovog sjedišta biti za nekoliko dana za europsko tržište.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More