Specialized želi vidjeti žene da voze na Paris-Roubaix

Na prezentaciji svog novog bicikla, američka tvrtka je poručila: "Roubaix više nije samo za muškarce".

Proteklog vikenda profesionalni muški peloton vozio je preko kaldrme sjeverne Francuske u događaju koji je potpuno jedinstven za profesionalni cestovni kalendar utrka. Staze farme u Paris-Roubaix utrci su teže i zahtjevnije od bilo koje druge površine na kojoj se utrka Pro pelotona odvija. To je vjerojatno najzahtjevnija cestova utrka sezone jer ima izrazit karakter. Ali ne postoji ženska utrka, nešto što sigurno nije prošlo nezapaženo od strane strastvenih ljubitelja biciklizma.
 


Specialized je predstavio svoje novi Roubaix pred start nedjeljne utrke koja nosi i naziv "Pakao Sjevera". Za razliku od utrke, Specialized odmah ima na raspolaganju i ženski model ovog bicikla. U videu objavljenom na društvenim medijima, Boels-Dolman vozači Chantal Blaak, Christian Majures i Anna van der Breggen viđene su kako voze preko grubih kaldrma šume Arenberg, odnosno preko dionice koja je najpoznatija u muškoj utrci.

U reklami muški glas govori na francuskom: "Nazivaju me najkraćom dionicom utrke. 2,4 km boli. Zovu me brutalnom dionicom. Napornom. I tako dalje, i ja sve to i jesam".

Glas i dalje opisuje kockastu prirodu staze. Vozači, “Izazivam svakog vozača da vozi na meni. Muškarac ili žena. Za mene to nije važno".

Reklama se završava riječima: „Roubaix više nije samo za muškarce. Niti jedna utrka ne bi trebala biti”. Ispisana preko ekrana dok tri žene voze po Arenbergu.
 


Belgijanac Philippe Gilbert u nedjelju je pobijedio na Paris-Roubaixu 2019. ispred Njemca Nilsa Politta i Belgijskog prvaka Yvesa Lampaerta. Najveća utrka na ženskom kalendaru bila je petoetapni Tour "Healthy Aging" koji se održava u Nizozemskoj u kojoj je 22-godišnja Lisa Klein koja je pobijedila u ukupnom poretku ispred Ellen van Dijk i Kirsten Wild.

[iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ src=”https://www.youtube.com/embed/Be6RfwzwgRU” ]

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More