Tri zlata i dva srebra za mtb reprezentaciju BiH

Danas je mlada reprezentacija BiH u brdskom biciklizmu nastupila na međunarodnoj utrci “Serbia Epic Series” i ako je suditi po tom nastupu čeka nas svijetla budućnost. Čak pet takmičara se popelo na postolje i okitilo medaljama i to:

  • Filip Tubin – mlađi kadeti 1. mjesto
  • Emrah Ljubuškić – kadeti 1. mjesto
  • Emel Ljubuškić – kadeti 2. mjesto
  • Dragana Matić – kadetkinje 2. mjesto
  • Karla Kustura – juniorke 1. mjesto
Reprezentacija BiH
Reprezentacija BiH

Pored toga, u katogoriji juniora Anes Ćehajić je zauzeo 7. mjesto, a u oštroj konkurenciji takmičara iz Poljske, Mađarske, Njemačke, Ukrajine, Bugarske, Norveške, Češke, Kazahstana, Rumunije i odličnih domaćina iz Srbije u najjačoj, elite kategoriji, odlični su bili naši Siniša Lukić (15. mjesto) i Ivan Soldo (16. mjesto). Valja naglasiti da su juniori i seniori vozili utrku UCI C1 kategorije gdje je konkurencija veoma jaka.

Ovi uspjesi su potvrda predanog rada takmičara koje vodi selektor, Adnan Mekić, ali ujedno predstavljaju i žal za onemogućavanjem nastupa reprezetativaca BiH na predstojećoj utrci Beograd-Banja Luka gdje su organizatori, nakon 16. godina nastupa bez obrazloženja  izostavili naše najbolje natjecatelje.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More