Sportski spektakl u biciklizmu na Trebjesi

BK Perun jos jednom pokazao da je lider u organizaciji takmičenja u planinskom biciklizmu, na kojem je učešće uzelo gotovo 60 biciklista.

Na dobro poznatoj takmičarskoj stazi u samom centru Nikšića, u park šumi Trebjesa  organizovan je državni šampionat MTB XCO kao i trofej trebjesa MTB  XCO  –  (13 septembra 2020).
 


I pored teske situacije sa kojim se susrijeću klubovi a izazvani pandemijom korona virusa COVID19, klub je uspio u namjeri da održi takmičenje. Staza je bila izuzetno tehnički spremna .za mlađe kategorije i rekreativce pripremljena je staza  koja je manje tehnički i fizički zahtjevna dužine 1100 m.

Na stazi dugoj 3.250 m, najzanimljivija i za publiku sa najviše iščekivanja bila je kategorija Elite na kojoj se vozilo 6 krugova.

Odmah na startu trku je poveo Pljevljak Goran Cerović  kojem je nakon nekih 500m kvar – odnosno peh na biciklu i pad lanca učinio to da je u vodstvo prešao Dragan Jašović iz MFR Tempo. Tim redosledom su ulazili u drugi i treći krug. Goran  se   u četvrtom krugu našao na prvom mjesetu i vozio do samog kraja odlično.

Trka koja je ubrala sve pohvale, emocije  i navijiački duh publike bila je trka pionira.
 

 


Blizu 60 biciklista uzelo je učešće

Predsjednik saveza Dejan Popović pozdravio je bicikliste i čestitao BK PERUN na sjajnoj organizaciji sportskog spektakla. Obećao da će BSCG ulagati u Nikšićki klub jer su do sada pokazali profesionalizam i visok standard u organizovanju takmičenja.

Ana Petrović Njegoš  direktorica trke na otvaranju upoznala je bicikliste o karakteristikama staze i propozicijama zahvalila na podršci Omladinskom servisu Nikšić – Ministarstva sporta i mladih koji su bili redari i pomoćne sudije na stazi, volonterima Crvenog krsta Nikšić koji su bili na stazi na mjestima  extremnog spusta, JU Bolnici Nikšić, Hotelu Trebjesa, Servisu za bicikla Cero .

Takmičenje je održano uz podršku Ministarstva sporta i mladih, BSCG, Fondacije Petrović  Njegoš Opštine Nikšić, Turističke organizacije Nikšić i drugih prijatelja biciklizma i zdravog stila života.

Državni Šampioni po kategorijama

Elite: Goran Cerović – Pljevlja
Under 23: Miloš Vracar – Lovcen
Junior: Luka Lipovac – Perun
Kadet: Jovan Vuckovic – Perun
Masters: Saša Jovovic – Perun
Seniorka: Nikolina Despotovic – Perun
Rekreativka: Nada Tadic – Perun
Pionirka: Dunja Kovačevic – Perun
Pionir: Dimitrije Zečevic – BK Džada
Mladji kadet: Bojan Durutovic – Perun
Hoby sport: Lazar Kaluđerovic – Lovcen
Hoby fun: Todor Vujic – MFR Tempo

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More