Treća sreća za fantastičnog Marca Hirschia

Marc Hirschi iz Sunweba odnio je pobjedu na 12. etapi Tour de Francea.

Hrabri Hirschi je napokon uspio odnijeti pobjedu nakon što je dva puta do tijekom ovog Toura bio jako blizu trijumfa.

Jučerašnja 12. etapa Toura bila je ujedno i najduža ovog 107. izdanja utrke s 218 kilometara rute između Chauvignyja i Sarrana Correzea koja su sadržavala dva uspona četvrte kategorije, jedan od treće i jedan od druge kategorije.

Prvotni bijeg dana uključivao je vozače poput Nilsa Politta, Imanola Ervita, Kaspera Asgreena i Luisa Leona Sancheza, što je stvorilo razliku od više od dvije minute prema glavnoj grupi. Sa preostaloa  43 kilometra, a kako su ispred ostali samo Asgreen i Erviti, Tiesj Benoot i Marc Soler povukli su potez i uhvatili ih. Kasnije su im se pridružili i drugi poput Juliana Alaphilippea, Maxa Schachmanna i Marca Hirschija. Na 28 kilometara od cilja, Hirschi je sam napao i otišao, praveći razliku veću od pola minute. U međuvremenu su timovi poput Mitchelton-Scotta, Jumbo-Visme i Ineosa kontrolirali brzinu u pelotonu.

Blizu zadnjeg kilometra, Alaphilippe je pretrpio mehanički kvar (na kraju se ispostavilo samo da je bio iscrpljen) zbog čega je ispao iz grupe koja je hvatala Hirschia. Hirschi je sam prošao kroz cilj, nakon što je završio na drugom mjestu u prvoj etapi utrke i na trećoj poziciji devetog dana natjecanja nakon što je uhvaćen u posljednjim kilometrima etape.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) prešao je ciljnu ravninu sa pelotonom ii zadržao vodstvo u generalnom poretku.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More