Svjetski kup u Albsdtatu starta ovog vikenda

Ovog vikenda sa Svjetskim kupom u Albstadtu započinje kalendar MTB događaja,  a mi imamo želju prisjetiti se svega što se tamo događalo u 2019. godini.

Napomenimo, to je posljednja utrka koja se održala tamo budući da je UCI u 2020. godini zbog korone otkazao utrku u Albstadtu i ubrzo smo shvatili da to neće biti jedini događaj koji je otkazan.
 


U 2019. godini biciklisti su počeli stizati danima prije u Albstadt kako bi trenirali na stazi, gdje su i pronašli preuređenu stazu s dijelovima koji su imali velike drvene dijelove i druge elemente koji su prema njima uništili do sada dobru stazu u Albstadtu, a ovdje donosimo izjave onih koji su kritizirali krug u to vrijeme.

 

No, nakon ovih početnih kritika, natjecanje je započelo kratkom stazom (Short Track) koja se održala u petak, gdje su pobijedili Mathieu Van der Poel i Kate Courtney, ispunivši dio očekivanja. No, nedjeljnu utrku čekalo je još puno iznenađenja.
 


U ženskoj utrci koj se održala u nedjelju Courtney je prvi put odjenula svoj dres Svjetske prvakinje, po nama zasluženo, jer vodila je od početka utrke i ostalima nije davala nikakve šanse. Američka biciklistkinja je od početka povela grupu, pojačavala tempo i stigla do cilja ne osvrćući se iza sebe.

 

No, muška utrka odvijala se u vrlo različitim uvjetima. Izbila je kišna oluja i krug je nakon nekoliko minuta postao neizvodljiv, što je značilo da su se padovi umnožavali i da su se uvjeti mijenjali na svakom metru.
 


Dok su Schurter i Forster startali snažno i uzeli vodstvo na utrci, Mathias Fluckiger je bio taj koji je uspio svladati sve elemente staze i pobijediti u utrci, dok se ostatak vozača trudio samo da sigurno dođe do cilja, oni koji su to mogli i kojima je to uspjelo.

 

Na kraju utrke morate pogledati Van der Poelovo lice kako biste vidjeli i shvatili koliko su vozači patili na ovom natjecanju.
 


Nakon utrke, tim Scott SRAM napisao je objavu na društvenim mrežama pokazujući svoj bijes zbog uvjeta staze. U konačnici Lars Forster je propustio sljedeći Svjetski kup zbog ozljeda pretrpljenih na ovoj utrci.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More