Tadej Pogačar nestvarnom vožnjom do pobjede na Strade Bianche

Autor: DIRK WAEM | Autorska prava: BELGA MAG/AFP via Getty Images

Iako je Tadej Pogačar dan započeo kao veliki favorit prije utrke, nitko nije mogao predvidjeti da će vođa UAE Team Emiratesa odraditi takvu nevjerojatnu solo pobjedu sa odlučujućim potezom 81 kilometar prije cilja.

Nakon što je rana skupina otišla, činilo se da će se formirati odcjepljenje. Međutim, kada se shvatilo da je Toms Skujins napravio bijeg, UAE Team Emirates brzo se potrudio da se stvari pregrupiraju i da se sve posložili natrag.

Kad kažemo da su se stvari ponovno posložile, ovo je bio daleko od pelotona konvencionalne veličine na čelu utrke. Brojna velika imena već su bila otpala, a poznati vozači kao što su Soudal – Quick-Step dvojac Julian Alaphilippe i Paul Magnier su napustili čelo utrke.

A onda je 81 km do kraja Tadej Pogačar odlučio stvari uzeti u svoje ruke.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, Pogačar je već bio u prednosti od više od minute u odnosu na grupu koja ga je jurila i unatoč činjenici da je ostalo još 75 km do cilja, činilo se da bi utrka već mogla biti gotova.

Maxim van Gils pokušao je premostiti jaz, ali uz rizik da ostane na ničijoj zemlji, vozač Lotto Dstnya uskoro je čekao povratak natrag u skupinu, gotovo dvije minute iza Pogačara sa 70 km do cilja.

Unatoč protunapadu koji su predvodili Romain Bardet i Benoit Cosnefroy, na 50 km do kraja, Pogačarovo vodstvo povećalo se na nevjerojatnih 2:40.

Ulazeći u zadnjih 15 km, iza odbjeglog Slovenca, Maxim van Gils i Toms Skujins bili su najbliži izazivači s preko tri minute zaostatka.

Prošlogodišnji pobjednik, Tom Pidcock u posljednjem se dahu pokušao popeti na postolje, napadajući iz skupine za potjeru.

U borbi za drugo mjesto, Skujins se borio protiv van Gilsa, a Pidcock je „samo“ osvojio jurnjavu za četvrto mjesto.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More