Paris – Nice 2024, vatromet od prvog dana

Izdanje Paris-Nice 2024. odmah je startalo sa mnogo uzbuđenja! GC vozači su već prvog dana „ispalili“ testne hice a Olav Kooij je u finišu nadmašio Madsa Pedersena.

S tri čovjeka koja su krenula u bijeg, Mathieu Burgaudeau iz TotalEnergija i dvojca EF Education-EasyPost, Stefan Bissegger i Jonas Rutsch, glavna grupa im nikad nije dopuštala potencijalno pobjedničku prednost.

Njihov dan u napadu završio je s nešto manje od 40 km dok se glavnina reorganizirala i pripremala krenuti prema finalu.

Uz bonus sekunde u ponudi na srednjem sprintu s nešto manje od 18 km do kraja, GC pretendenti su došli u prvi plan. Matteo Jorgenson iz Lease a Bikea dobio je maksimalnih 6 sekundi, Remco Evenepoel 4, a Egan Bernal 2.

Nakon sprinta, Evenepoel je zapravo nastavio ubrzavati, s Jorgensonom i Bernalom točno na njegovom kotaču, kao i dva vozača Lotto Dstnyja.

Iako je potez na kraju povučen, šteta je učinjena jer su sprinteri Dylan Groenewegen i Fabio Jakobsen obojica bili na začelju grupe.

S 13 km do cilja, na posljednjem usponu dana, Evenepoel je krenuo ponovno s Bernalom i Primožom Rogličem koji su brzo nanjušili opasnost i uhvatili se za stražnji kotač Belgijca.

Iako vjetrovi nisu bili jaki, nemilosrdno napadačka priroda utrke vidjela je različite grupe koje su se formirale cijelim putem.

Sljedeći čovjek koji je napravio korak bio je Anthony Turgis, Francuz je napravio oko 19 sekundi do trenutka kada je utrka prešla oznaku od 5 km do cilja.

Turgis je uhvaćen s oko 2 km do kraja, sa sve više i više sprintera koji su izbačeni ranije tijekom dana, ponovno uspostavljajući kontakt s prednjim dijelom skupine.

U sprintu je Mads Pedersen bio prvi koji je otvorio sprint, ali nije mogao izdržati do kraja. Olav Kooij je bio brži i osigurao pobjedu s Laurenceom Pithiejem koji je završio na postolju.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More