Tadej Pogačar o Tour de France ambicijama: “Ne natječem se zbog osvete”

Foto credit: Getty Images
Foto credit: Getty Images

Tadej Pogačar ne vidi Tour de France 2022 kao gubitak, već kao dio zadivljujućeg putovanja na kojem je jedan od najboljih biciklista na svijetu.

Superstar UAE tima Emirates tima kaže, "Racing to Win" je igra, a ne neka vrsta osobne osvete.
 


U razgovoru sa španjolskim Daily El Mundoom nakon što se tijekom vikenda natjecao u Critererium događaju u Madridu, Pogačar je kazao svoju natjecateljsku filozofiju.

"Ne vjerujem u osvetu", rekao je Pogačar El Mundo. "Ovo je samo sport, samo igra. Ne trebate se osvetiti nikome. Igrate se i ako izgubite, izgubite. Ako pobijedite, pobjeđujete. Uvijek se trudim biti najbolji, bolji od svih ostalih. I pokušavam se poboljšati, ali to nije osveta".

Iako nije osvojio svoj treći žuti dres zaredom, još uvijek je na drugom mjestu, a pobijedio je u tri etape, te je osvojio i dres najboljeg mladog bicikliste.

Pogačar već gleda na 2023. godinu nakon još jedne spektakularne sezone u Pro redovima gdje su osvojili 16 pobjeda. To je više pobjeda nego u bilo kojoj sezoni otkako je u 2019. godini ušao u njihove redove.

"Bio je to sjajan Tour. Završetak drugog Toura za mene je novo iskustvo. Ne prihvaćam da je to bio gubitak ", rekao je. "Također sam stekao neke nove obožavatelje i vjerujem da mogu biti zadovoljan kako su se stvari ispostavile. Iz toga uzimam puno pozitivnih misli. Bio je to najbolji način na koji sam mogao izgubiti Tour. "


Pogačar je rekao da ne prepisuje svoj plan program za pripremu nastupa nna Touru. U stvari, inzistira na tome da će nastaviti raditi ono što radi.

Pogačar je rekao da će se vratiti nastupima na proljetnim klasicima, Touru i Svjetskom koje će biti u središtu njegovih ciljeva. Neće se utrkivati na Giro d'Italia, ali ostavio je vrata otvorena za povratak u Vuelta a Espanna.

"Mnogo sam naučio od Toura. Bilo je nekih pogrešaka, nekih stvari koje bih učinio drugačije, stvari koje bih mogao bolje, ali ništa katastrofalno. Samo male stvari ", rekao je Pogačar. "U svakoj utrci koju radite postoje dobre i loše stvari. Na kraju, sve ovo spojite i uđete u sljedeću utrku još bolje pripremljeno. Zato vjerujem da za 2023. mogu biti vrlo, vrlo samouvjeren i motivirani da budem još bolji nego ove godine".
 


Nakon Madrida, Pogačar je otišao ravno na timski kamp u Costa Blanci, Španjolska. Njegova izvan sezona uključivala je putovanje u Kolumbiju i neke otkačene postove na društvenim medijima koji su uz njegovu osobnost otkrili i osobnu stranu.

"Bila je to drugačija off-sezona od drugih, i rekao bih da sam stvarno opustio svoj um i svoje tijelo. Bio je to sjajan odmor od bicikla. A sada sam više nego spreman započeti trening za sljedeću sezonu".

Za Pogačara zabava tek počinje.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More