Tadej Pogačar pobjednik je utrke Vuelta Valenciana

Nakon 4. etape koja je cilj imala nakon strmog uspona do Altee, Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je učvrstio svoju poziciju i završio kao sveukupni pobjednik utrke Vuelta Valenciana (2.1).

Kao pobjednika etape gledali smo Fabio Jakobsen (Deceuninck – Quick Step) sa vremenom 2:04:32, a slijede ga Dylan Gfroenewegen (Team Jumbo-Visma) na drugom mjestu i John Degenkolb (Lotto Soudal) na trećem, oba u vremenu pobjednika etape.
 


S relativno kratkom završnom etapom od 97.7 kilometara, bilo je predodređeno da bude dan za sprintere. U zadnjim kilometrima Pogačarov tim UAE Emirates bio je aktivan na prednjem dijelu pelotona, čak je i vođa utrke Pogačar povukao na prednjem dijelu u znak podrške timskom kolegi Aleksandru Kristoffu koji je na kraju etape završio na 4.mjestu. U finalnom sprintu do cilja kao najjači pokazao se Fabio Jakobsen (Deceuninck Quick Step) te je slavio kao pobjednik na kraju dana.

Ovaj rezultat označava i Pogačarovu sedmu pobjedu za tim UAE koji će sada svoju pozornost usmjeriti na Tour Colombia 2.1 koji počinje u utorak 11. veljače/februara.

Direktor tima Neil Stephens bio je brz u želji da da pozdravi tim i Kristoffa koji je odigrao ključnu ulogu u timu tijekom prošlog tjedna i sada će gledati prema Klasicima.

Neil Stephens: "Danas je bio relativno miran dan. Deceuninck i Jumbo Visma su kontrolirali pred ciljem da bi ga postavili svoje vozače za sprint. Što se nas tiče, naš prioritet bio je paziti na Tadeja, a onda smo u posljednjih nekoliko kilometara pokušali napraviti najbolji posao za Alexa u sprintu. Bio je naporan tjedan za sve, pogotovo za Alexa, on je sprintao u svim sprinterskim etapama i radio na planinskim etapama za druge vozače, a iako četvrto mjesto nije pobjeda na etapi, on je u dobroj formi, to je pozitivan predznak pred proljetne klasike. Što se nas tiče, ovo je sjajan početak za tim u Europi, imamo zaista dobre vibracije u ekipi i veselimo se novim i većim izazovima u budućnosti".

Pogačar: "Ova pobjeda mi mnogo znači, posebno nakon napornog posla koji smo obavili na zimskim pripremama. Započeti svoju prvu utrku u sezoni i pobijediti je nevjerojatno, moj forma je stvarno dobra – ne tako dobra kao kad sam bio na Vuelta a Espana, ali sezona je tek na početku. Moj prvi veliki cilj ove godine bit će UAE Tour krajem ovog mjeseca, prije nego što počnem graditi formu prema svom prvom nastupu na Tour de France".

Kristoff: "Ovo je bio dobar tjedan za tim – pobijedili smo u dvije etape i u Generalnom Plasmanu pa ne možemo tražiti više. Za mene je ovo također bio dobar tjedan, osjećao sam se prilično snažno na svakoj etapi i davao sam svoj maksimum na sprinterskim etapama. Uzeo sam treće i četvrto mjesto na ovoj utrci, sigurno da ciljam više, ali sa samopouzdanje krećem na svoju sljedeću utrku "Clásica Almería".


KOMPLETNI REZULTATI

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More