Tadej Pogačar propušta UAE Tour

Autorska prava: BettiniPhoto©2021

Iako je UAE Team Emirates domaći tim i svake godine nastoji napredovati na UAE Touru sa svojim najvećim zvijezdama, uključujući Tadeja Pogačara, ova godina će izgleda biti izuzetak od pravila jer je izgledno da Slovenac preskače ovogodišnje izdanje utrke.

Ciro Scognamiglio iz Gazzetta dello Sport izvještava da su mu izvori iz tima UAE Team Emirates rekli da Pogačar neće biti na startu druge etapne utrke World Toura. Ovo je velika vijest jer je Pogačar dvostruki branitelj naslova, osim što je 2020. završio kao drugoplasirani, budući da se momčad uvijek maksimalno usredotočila na uspjeh na ovoj utrci.

Pogačar je nedavno bio bolestan, ali očekuje se da će započeti sezonu na Clásica Jaén Paraiso Interior. Njegovo će proljeće biti apsolutno krcato jer se očekuju nastupi na Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo, Dwars door Vlaanderen, Tour des Flandres, Flèche Wallone i Liège-Bastogne-Liége, sve utrke u kojima će on biti veliki favorit za pobjedu.

Stoga je nepoznato hoće li momčad započeti utrku s istim ambicijama, ali Adam Yates je spreman za start nakon što je osvojio izdanje 2020. i završio drugi iza Pogačara u posljednje dvije godine. Brandon McNulty i Marc Soler također se očekuju na početku, što čini vrlo jaku planinsku postavu koju god opciju tim odabere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More