Talijanska vlada se nada da je Giro d’Italia moguć u listopadu

Talijanska vlada osjeća optimizam u načinu i tempu smanjenja pandemije koronavirusa u zemlji i sportske aktivnosti bi ipak mogle imati koristi od toga do kraja godine.

Situacija u Italiji svakim danom je sve svjetlija nakon što je pandemijom Covid-19 Italija bila jedna od najugroženijih zemalja na svijetu. Vlada je najavila postupno smanjivanje ograničenja za građane i ta će se pozitivna očekivanja odraziti na sport.

Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora govorio je o povratku nogometa u zemlju i mjerama koje će se poduzeti da se što prije i sigurnije vrati. Kasnije toga dana, u raspravi s talijanskom televizijskom kućom RAI 2, ministar je govorio i o Giro d'Italiji.

Spadafora je upitan može li talijanski grand tour biti održan na jesen, kao što to predlaže Union Cycliste Internationale (UCI). "Da, stvarno se nadam da se to može učiniti na datume koje su naveli organizatori", komentirao je.

Promjena rasporeda biciklističkog kalendara stavlja Tour de France kao prvu veliku utrku sezone od 29. kolovoza do 20. rujna nakon čega ide Svjetsko prvenstvo – koje će se održati u Aigleu, Švicarska, od 20. do 27. rujna – Giro bi se održao početkom listopada. Posljednja utrka sezone u tri tjedna bila bi Vuelta a España.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More