Tim Merlier najbrži na drugoj etapi Giro d’Italia

Photo: Getty Images

Tim Merlier (Alpecin Fenix) odnio je pobjedu na drugoj etapi Giro d'Italia. Filippo Ganna zadržao je vodstvo u generalnom poretku nakon što je dan prije uzeo pobjedu na kronometru.

Druga etapa utrke bila je duga 179 kilometara i pružala se između Stupiniga (Nichelino) i Novare na uglavnom  ravnom terenu gdje se očekivao grupni sprint. Bijeg dana uhvaćen je 20 kilometara do cilja, pripremajući peloton na veliku gužvu u sprintu.

Timovi poput Bora-Hansgrohea, Cofidisa i UAE Team Emiratesa podizali su brzinu grupe u posljednjim kilometrima kako bi smjestili svoje sprintere u što bolju poziciju. Posljednji kilometar bio je vrlo kaotičan i Sebastian Molano gurnuo je suvozača Fernanda Gaviriju te tako ga izbacio iz konkurencije za pobjedu.

Tim Merlier, vozač Alpecin-Fenixa, iskoristio je situaciju i prošao kroz cilj na prvoj poziciji, ispred Qhubeka-Assosa, Giacoma Nizzola i Cofidisa, Elia Vivianija. Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) – koji se netom vratio na utrke nakon što je završio suspenziju s kojom se suočio nakon pada na Tour de Pologne 2020. godine – bio je četvrti, a Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) zaokružio je najboljih 5.

Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) završio je utrku u glavnoj grupi te tako zadržao Maglia Rosu još jedan dan.
 

1  MERLIER Tim Alpecin-Fenix 4:21:09
2  NIZZOLO Giacomo Team Qhubeka ASSOS 0:00
3  VIVIANI Elia Cofidis, Solutions Crédits 0:00
4  GROENEWEGEN Dylan Team Jumbo-Visma 0:00
5  SAGAN Peter BORA – hansgrohe 0:00
6  MOSCHETTI Matteo Trek – Segafredo 0:00
7  FIORELLI Filippo Bardiani-CSF-Faizanè 0:00
8  NAESEN Lawrence AG2R Citroën Team 0:00
9  CIMOLAI Davide Israel Start-Up Nation 0:00
10  EWAN Caleb Lotto Soudal 0:00

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More