Team Sky u isčekivanju da postane Team Ineos

Očekuje se da će Team Sky postati Team Ineos u 2020. godini, ukoliko dođe do potpisivanja ugovora s Ineosom – multinacionalnom kemijskom tvrtkom koju kontrolira najbogatija britanska osoba, Jim Ratcliffe. Vjeruje se da će se ova tvrtka pridružiti timu i na taj način spasiti ovaj britanski WorldTour tim.

U proteklih nekoliko tjedana, vođeni su razgovori između predstavnik atvrtke Ineos i tima Sky, ali nekoliko izvora na utrci Tirreno-Adriatico izjavilo je za Cyclingnews da je budućnost tima osigurana, s Ineosom kao preferiranom opcijom, a ne složenijim kolumbijskim rješenjem, odnosno naftnom i plinskom tvrtka Ecopetrol kako se ranije špekuliralo.

Tijekom nedavnog UAE Toura, direktor sportifa Matteo Tosatto izjavio je za Španjolske novine "Marca" da je tim osigurao novog sponzora, a zvanična objava će oći u javnost prije početka utrke Tour de France ili možda čak i prije. Dodao je da će sponzor biti Europljanin.
 


Tim Sky odbio je komentirati ovu priču, očito je da žele još ovo držati u tajnosti. Prošle godine, Ratcliffe i Ineos uložili su 110 milijuna funti u Ben Ainsliejevu jedriličarsku ekipu koja se nada da će se boriti za sljedeći Američki Kup. Tim je dobio ime Ineos Team UK. Izgledno je da će Team Sky jednako tako nositi ime Team Ineos, što će možda i stvoriti vezu između ova dva tima.

Internetski promatrači primijetili su da je domena web stranice TeamIneos.com registrirana od 5. ožujka, a ujedno je i @teamineos račun registriran na Twitteru.

Team Sky ima 12 vozača pod ugovorom za 2020., uključujući Chris Froomea, Geraint Thomasa i Egan Bernal, a govori se da je voditelj tima Dave Brailsford već počeo pristupati vozačima i njihovim agentima kako bi dodatno pojačao tim za 2020. i dalje.

Izvor: Cyclingnews 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More