Istarsko Proljeće – Prva etapa

Foto: Adria Mobil Cycling
Foto: Adria Mobil Cycling

Pobjednik prve etape "Istarskog Proljeća" odlučen je u sprint finišu glavne grupe, što je donekle postalo i tradicija na ovoj etapi. Mađar Valter Atila (CCC Development Team) bio je najjači na izazovnom usponu na Labin, a vozači su za njim prešli ciljnu crtu s malim zaostatkom.

Na prvoj etapi 16. izdanja Istrian Spring Trophy – Istarskog proljeća, pobjedu je izvojevao Mađar Valter Atila (CCC Development Team).  Drugo mjesto osvojio je Rok Korošec (Ljubljana Gusto Santic), a na treće mjesto se popeo Norvežanin Kristian Aasvold (Team Coop).
 


Prva etapa od Poreča do Labina bila je duga 161 kilometar. Etapa je obilježena bijegom petorice, čija je prednost bila sve manja kako se grupa približavala cilju. Pet kilometara ispred cilja, prednost je bila minuta i 40 sekundi, ali je grupa uhvaćena na zaključnom usponu do cilja.

 


                                 Video: Facebook BK Meridiana Kamen Team / Saša Dundović 


Marko Kump je do kraja izgubio utrke snagu, pa je za Adria Mobil nastupio Radoslav Rogina. Na kraju završio je na 17.mjestu, ali još je dugo do kraja i sve opcije su otvorene.

Među Hrvatskim vozačima ponovo Antonio Barać (Meridiana Kamen Team) dokazuje svoju klasu jako dobrom vožnju, a utrku je na kraju završio na 41.mjestu. Iza njega sljedeći među hrvatima bio je Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen Team), a u cilj je ušao na 101. mjestu. Nedžad Mahmić (Bosna i Hercegovina) završio je na 104. mjestu.
 


U subotu će se vrlo vjerojatno odlučiti pobjednik utrke, a etapa od Vrsara do Oprtlja bit će vrlo teška.


KOMPLETNI REZULTATI

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More