Tirreno – Adriatico starta timskim kronometrom

Mikel Landa predvodit će momčad Movistara na utrci Tirreno – Adriatico koja počinje danas timskim kronometrom. Movistar će krenuti prvi sa startne linije u Lido di Camaioreu i proći 21.5 kilometara dugu stazu, dok posljednji kreću svjetski prvaci Team Sunweb.

Timovi će voziti 10 kilometara uz obalu te se potom polukružno okrenuti na Forte dei Marmi, gdje će ujedno biti i vremenski checkpoint. Potom slijedi povratak u Lido di Camaiore drugom stranom ceste. Budući da će se utrka voziti istom cestom, vozači će moći vidjeti svoje rivale tijekom utrke.

BMC Racing bio je pobjednik timskog kronometra na posljednja dva izdanja utrke, dok je QuickStep Floors oba puta završio kao drugoplasirani. Te dvije momčadi bit će glavni, ali ne i jedini favoriti za pobjedu ove godine. Team Sky kojeg predvodi Chris Froome drugi će krenuti sa startne linije, a pored njih Mitchelton Scott također ima nekoliko specijalista za kronometar u momčadi te najavljuje dobar nastup. Team Sunweb se nalazi u blagoj prednosti jer startaju posljednji, a nadaju se kako će ih svjetski prvak u kronometru Tom Dumoulin voditi do pobjede.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More