Tko je biciklist s najviše pratitelja na društvenim mrežama?

Danas, osim performansi i sportskih rezultata, postoje i drugi načini mjerenja popularnosti i interesa koje stvaraju profesionalni cestovni biciklisti: zbrajanje njihovih pratitelja na društvenim mrežama.

A upravo je to ono što je Wine & Wheels učinio kako bi ovu posebnu tabelu "najpopularnijih" biciklista podjelili sa nama.


Iako su njegove performanse u očitom padu, Peter Sagan i dalje je jedan od biciklista kojeg obožavatelji najviše cijene i koji izaziva najveći interes. Stoga neće biti iznenađenje pronaći ga na vrhu ove ljestvice biciklista s najviše pratitelja na društvenim mrežama.

Tablicu je sastavio Wine & Wheels na svom twitter računu te je zbrojio pratitelje svakog biciklista na tri najaktivnije društvene mreže: Twitter, Instagram i Facebook.
 


Izvanredno je vidjeti kako postoji 5 biciklista koji se izdvajaju od ostalih s više od 2 milijuna pratitelja, zbrajajući 3 platforme zajedno. Slovak Peter Sagan predvodi ljestvicu s gotovo 4.5 milijuna pratitelja i ima najviše pratitelja na Instagramu i Facebooku. A odmah ispod njega nalazimo Kolumbijca Rigoberta Urana s 3.9M na drugoj poziciji i odmah iza njega je njegov sunarodnjak Nairo Quintana s 3.7M. Chris Froome je na četvrtom mjestu s 3.1 milijuna, a prvih 5 zaokružuje Mark Cavendish s 2.5 milijuna.

Top 5 profesionalnih biciklista s najviše pratitelja na društvenim mrežama

  • Peter Sagan 4.445.000
  • Rigoberto Uran 3.900.000
  • Nairo Quintana 3.700.000
  • Chris Froome 3.183.205
  • Mark Cavendish 2.598.000

Cijela ljestvica najpopularnijih biciklista na društvenim mrežama


Ispod njih vidimo veliki broj biciklista s više od milijun pratitelja, uključujući Bernala, Nibalija, Van der Poela i aktualnog svjetskog prvaka Juliana Alaphilippea.

Talijanka Letizia Paternoster vodi na ženskoj ljestvici najpopularnijih
 


Na ljestvici najpopularnijih ženskim biciklistica broj pratitelja je mnogo niži, ali prednjači Talijanka Letizia Paternoster s više od 400 tisuća pratitelja, što bi ju stavilo u sredinu grupe ako bismo napravili apsolutnu muško/žensku ljestvicu.
 


Što mislite o ovim rang listama? Mislite li da bi brendovi mogli gledati na ovakve kriterije prilikom dogovaranja ugovora za sponzorirane profesionalne bicikliste?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More