Tom Boonen: “Wout mora početi pobjeđivati na klasicima”

Image credit: Getty Images

Unutar belgijske biciklističke zajednice postoji veliki značaj koji se pridaje klasicima a posebno onim popločanim. Wout van Aert je jedan od najsposobnijih vozača u pelotonu, ali unatoč svojoj nevjerojatnoj svestranosti bivši profesionalac Tom Boonen skreće pažnju na velike pobjede koje nedostaju Woutu.

“Wout će imati uskoro 29 godina. Došlo je vrijeme, pogotovo nakon zime koju je sada imao. Razina koju je postigao je neviđena, do te mjere da se ponekad pitam što ti vozači ciklokrosa rade tako žestoko utrkujući se tako rano u godini,” rekao je Bonnen u intervjuu za Het Nieuwsblad. Legenda klasika je pričala o tome kako je Mathieu van der Poel vozač koji sprječava van Aerta u postizanju nečuvenog uspjeha, ali stavlja veliki naglasak na odgovornosti svog sunarodnjaka.“

Wout van Aert
(Image credit: Getty Images)

“Otvoreno rečeno: može pobijediti na dvadeset ciklokros utrka, nikoga nije briga. Mora pobjeđivati u klasicima,” navodi. Unatoč tome što je tri puta osvojio svjetsku titulu u ciklokrosu, kao i nebrojenim uspjesima na cesti uključujući nekoliko etapnih pobjeda i zelenu majicu. Međutim, još nije osvojio klasik na kaldrmi, unatoč tome što je nekoliko puta bio blizu i na Tour des Flandresu i na Paris-Roubaixu.

I sam sam mrzio kad bi mi se sezona svela na to, ali on je toliko dobar da samo klasici trenutno nešto dodaju. Možete pobijediti na petnaest utrka u godini, ako nema klasika, to nije dovoljno”, Boonen vjeruje.

Nakon dominantne sezone u ciklokrosu, van Aert je zauzeo drugo mjesto iza Mathieua van der Poela na Svjetskom prvenstvu u ciklokrosu. Nakon trenutnog trening kampa na Mount Teideu, započet će svoju cestovnu sezonu na Strade Biancheu. Milano-Sanremo, Tour des Flandres i Paris-Roubaix u planu su za vozača Jumbo-Visme.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More