Top 5 varanja na Stravi

Svaki okorjeli biciklist zna za Stravu, a naravno zna i za popularne KOM-ove.

Strava je često prepuna vozača koji koriste različite taktike varanja da bi njihovo ime zasjalo na tronu ljestvice najboljih. Neki se vozači bore danima, tjednima ili čak mjesecima kako bi pokušali pobijediti svoje lokalne suparnike na ključnim KOM segmentima. No neki vozači nemaju baš moralne standarde većine, te ulažu još veće napore koristeći svoju bezgraničnu maštu.

Nikada nećemo odobriti takvo ponašanje, ali kako bismo istaknuli ovu neugodnu aktivnost, sastavili smo kratki vodič za neke od načina na koji beskrupulozni pojedinci pokušavaju pobijediti oporbu.

 

1. Zavjetrina iza vozila

Razmislite o svim onim pro vozačima koji se nakon defekta skrivaju iza timskih vozila, da bi uhvatili korak s pelotonom. Upravo ta opcija je prva u nizu kojom se služe ovi domišljati korisnici Strave. Prijatelj je tu uvijek da pomogne, stoga mora biti svjestan činjenice koliko brzo, ili pak sporo možete ići. Ovaj tip varanja ne savjetujemo, jer vrlo lako može doći do neželjenih situacija. Stoga, radije ne.

 

2. Bacite svoj Garmin

Ovo je pomalo ekstremno i vrlo vjerojatno bi moglo rezultirati razbijenim ili pak izgubljenim uređajem. No vjerovali ili ne, ima ih. Ima vozača koji to rade. Ideja je ovakva. Idete jako i mislite da ste na dobrom putu da zasjenite sve one vozače sa ljestvice. Brzina je impresivna, i još je malo ostalo do završetka ciljanog segmenta. Nekoliko metara je ostalo, i hvata vas panika da možda vaše noge neće izdržati, i da će sve biti uzaludno. Skidate GPS i bacate ga. Konačno, KOM je vaš, ili možda nije. Hm, da li Garmin uopće radi, uostalom gdje je? Možda ni ova ideja nije dobra. Razmislite.

3. Pričekajte povoljan vjetar

Danas su najavili jak vjetar, i naravno to je pravo vrijeme za „uzimanje“ KOM-a. Vjetar u leđa može drastično utjecati na prosječnu brzinu. Upamtite, nitko nikada nije uzeo KOM s vjetrom u prsa hehe.

 

4. Vožnja automobilom

Nakon zavjetrine iza auta, logično rješenje je jednostavno montirati Garmin na konzolu automobila, stići na početak segmenta, i „odvoziti“ ga do kraja. Tajna je ovdje zadržati brzinu, razumnoj i realnoj brzini.

 

5. Vožnja na eBikeu

Sada kada su električni bicikli postali uobičajna i jeftina pojava na cestama, približila se i „napast“ zvana pokušaj obaranja segmenta električnim biciklom. Uostalom ako vozite električni bicikl vi ustvari ulažete neki napor i energiju da biste se kretali. Barem vozite bicikl. Dakle i nije u potpunosti varanje. Hehe. Hmm? Ili pak jeste?

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More