Tour de France 6.etapa: Tadej Pogačar uzvraća napadom

Tadej Pogačar digao je cijeli Balkan na gore jučerašnjom pobjedom na Cauterets-Cambasque, što je za njega i deseta etapna pobjeda. Hindley pada u ukupnom poretku dok Vingegaard preuzima žuti dres.

Dvostruki pobjednik Tour de Francea Tadej Pogačar (UAE Emirates) osvojio je šestu etapu ovogodišnjeg izdanja najveće biciklističke utrke, ali je žutu majicu vodećeg preuzeo branitelj naslova, Danac Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) koji je ciljem prošao kao drugi zaostavši za svojim velikim suparnikom za 24 sekunde.

Najbolji biciklist na ljestvici Međunarodnog biciklističkog saveza imao je spreman odgovor na nove napade momčadi Jumbo-Visme, samo dan nakon što je za Vingegaardom zaostao više od jedne minute. Slovenca su pokušali slomiti na najtežem usponu dana, na legendarni Tourmalet (2115 m), a kad im to nije uspjelo, ponovno su to probali i na posljednjem usponu do cilja etape. No, Pogačar se ni tu nije dao slomiti.

Već sam na Tourmaletu osjetio da ih mogu pratiti. Danas sam imao ‘dobre noge’. Kad sam dobio priliku na zadnjem usponu, povukao sam. Ovo je slatka pobjeda. Osjetio sam olakšanje“, izjavio je Pogačar nakon svoje desete etapne pobjede na Tour de Franceu.

Kad je ostao sam u borbi “jedan na jedan” s Vingegaardom, sjajni 24-godišnji Slovenac je dva i pol kilometra prije cilja odjurio po pobjedu. Prošlogodišnji pobjednik Toura nije mogao pratiti to ubrzanje i na cilj je došao 24 sekunde iza Pogačara. No, kako je vodeći u ukupnom redoslijedu Australac Jai Hindley (BORA-Hansgrohe) stigao na cilj tek 2:39 minuta iza Pogačara, Vingegaard je ponovno obukao žutu majicu, koju je nosio i na cilju prošlogodišnjeg izdanja Tour de Francea.

Tour de France 6
Tour de France 6

Danac ima 25 sekundi prednosti pred Pogačarom, a Hindley je pao na treće mjesto s 1:34 minuta zaostatka.

Ovo je gotovo idealan zaostatak. Bit će to velika borba sve do zadnje etape“, zaključio je Pogačar.

Tour de France 6

Nakon dvije planinske etape, u petak će ponovno na red doći specijalisti za sprint, jer se na trasi od Mont de Marsana do Bordeauxa, dugačkoj 169,9 km, nalazi samo jedan kategorizirani uspon, i to najniže, četvrte kategorije.

Rezultati 6.etape Tour de France:

 1. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) 3h54’17’’
 2. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) +24’’
 3. Tobias Johannessen (One-X) +01’2
 4. Ruben Guerreiro (Movistar Team) +02’06’’
 5. James Shaw (EF Education-EasyPost) +02’15’’
 6. Jai Hindley (Bora-Hansgrohe) +02’39’
 7. Carlos Rodriguez (INEOS Grenadiers) +02’39’
 8. Simon Yates (Jayco AlUla) +02:3
 9. Adam Yates (UAE Team Emirates) +03’11’’
 10. Romain Bardet (tim DSM) +03’12’’

Generalni plasman Tour de France 2023.

 1. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) 26h10’44’’
 2. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) +25’’
 3. Jai Hindley (Bora-Hansgrohe) +01’34’’
 4. Simon Yates (Jayco AlUla) +03’14’’
 5. Carlos Rodriguez (INEOS Grenadiers) +03’30’’
 6. Adam Yates (UAE Team Emirates) +03’40’’
 7. David Gaudu (Grupa FDJ) +0
 8. Romain Bardet (tim DSM) +04’42’’
 9. Thomas Pidcock (INEOS Grenadiers) +04’42’’
 10. Sepp Kuss (Jumbo-Visma) +05’28’’

KOMPLETNI REZULTATI 6.etape Tour de France – OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More